CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cand Doamne Doamne le ia mintile

0 comentarii / 1360 vizualizări / 3 octombrie 2011

“Evenimentul zilei”, care, se stie, s-a consacrat de foarte mult timp drept oficios al Palatului Cotroceni, lanseaza un scenariu halucinant. Conform caruia se pregateste un fel de lovitura de stat. Pe 25 octombrie. Cand Majestea Sa Regele Mihai implineste 90 de ani. O lovitura de stat data in plenul Parlamentului Romaniei. De catre Regele insusi. Cu complicitatea domnului Dan Voiculescu. Este posibil? Sau asistam la o noua diversiune a regimului Basescu, infaptuita pe cale mediatica?
Pentru credibilitate, jurnalistul care lanseaza acest scenariu se prezinta drept admirator al monarhiei. El si bunica sa. Care, la 95 de ani, atunci cand avea loc lovitura de stat din decembrie ’89, a intrebat daca s-a intors monarhul. Daca s-a reinnodat firul istoriei de acolo de unde s-a rupt. O intrebare cat se poate de corecta. Si, cand a aflat ca nu, a concluzionat ca nu are loc nicio schimbare fundamentala.
Astazi, nepotul pune pe tapet, cum spuneam, un scenariu de tip Hollywood. Invitat sa vorbeasca in plenul Parlamentului cu ocazia implinirii a 90 de ani, Regele, spune omul “Evenimentului zilei”, incitat de o eminenta cenusie care ar fi profesorul Dan Voiculescu, ar urma nici mai mult, nici mai putin decat sa solicite senatorilor si deputatilor sa reinstaureze monarhia. Cu subiect si predicat. Iar acestia ar putea ridica mana si sa spuna “da”, abolind republica. Este cat de cat plauzibil?
Este adevarat ca Regele Mihai nu a jurat si nu va jura pe o constitutie republicana. Are dreptul moral sa nu faca acest lucru. Cu atat mai mult cu cat republica s-a instaurat prin viol. Dar la fel de adevarat este ca Majestatea Sa nu ar putea sa accepte ca, printr-un alt viol, sa determine revenirea la monarhie. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998