CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Cand se transforma Elena Udrea in scriitoare?

0 comentarii / 2074 vizualizări / 28 decembrie 2014

Conform statisticilor oficiale, creste exponential numarul celor care isi recunosc infractiunile si, in baza unui document scris, primesc o jumatate din pedeapsa cuvenita. Inca si mai mult creste numar celor care ii denunta pe altii pentru a scapa ei insisi. Recunoasterea unor fapte, uneori chiar nesavarsite, si devoalarea faptelor altora, unele si ele nesavarsite, s-a transformat in sport national. Oare cand isi pune Elena Udrea echipamentul adecvat?
Si, mai ales, ce se va intampla dupa? Fara niciun fel de discutie, latul se strange in jurul gatului distinsei doamne. Mai intai, niscavai cunoscuti au trecut pe la DNA. Si s-au facut scriitori. Cum ar fi, de pilda, un domn Iordache. Cel cu drumurile. Care a stat mult timp in fata unui pupitru din marea biblioteca a Neoinchizitiei romane. Apoi, in alte si alte delatiuni ale unor infractori deveniti martori protejati, a aparut numele Elenei Udrea. Ea este prezenta, din ce in ce mai mult, in bibliografie. A urmat sotul. Adica, ex sotul. Cu relatari ample despre bani castigati, cum au fost castigati, si apoi impartiti, cum au fost ei impartiti, dar cu consoarta. Iata ca a cazut si faimoasa sefa a procurorilor, doamna Alina Bica, pe acelasi bec. Si a ajuns si dumneaei scriitoare. Numele Elenei Udrea apare, de aceasta data, periculos de frecvent, mai ales in ceea ce priveste operatiunile vizand promovarea Alinei Bica.
In aceasta tara plina de scriitori, ma astept ca, foarte curand, sa se inscrie in uniune si doamna Elena Udrea. Si sa dea cu pixul. Pentru ca nu cred ca domni de la DNA ii vor pune la dispozitie un stilou Parker.
Si oare despre cine va scrie doamna Elena Udrea, pentru a-si scapa pielea? Lucru curios, cu aceasta reactie in lant, declansata de un ansamblu al legilor delatiunii, este ca pe masura ce urci pe scara sociala si politica, drumul se ingusteaza. Daca scriitoarea Elena Udrea isi va asterne pe hartie amintirile despre un alt distins domn, domnul Traian Basescu, ma intreb, cu groaza, ce se va intampla atunci cand, acesta, la randul sau, va deveni scriitor. Despre cine va scrie, la randul sau, Traian Basescu, pentru a primi o jumatate de pedeapsa? Sau cate o jumatate. Pentru fiecare fapta. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998