CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Canicula detoneaza prostia-n PSD: ”Nu vrem sa fim servitorii unui Rege pina la moarte!”

0 comentarii / 2201 vizualizări / 25 iunie 2013

”De ce să ne pupăm cu un mort, când viitorul societăţii nu e să ne căsătorim cu el?”. Un extras pe cît de năucitor, pe atît de hilar din ceea ce s-ar putea numi cea mai stupidă și înverșunată declarație anti-monarhică a unui parlamentar, susținută zilele trecute în plen de către deputata PSD Natalia Intotero.

Pe fondul discuțiilor privind modificarea Constituției, dar și un eventual referendum legat de revenirea la regalitate, vehiculat de Traian Băsescu, PSD declanșează în parlament un atac șocant la adresa monarhiei constituționale, prin intermediul deputatei Natalia Intotero, care pune semnul egal între respectiva formă de guvernămînt și sclavie. În plus, Intotero susține, între altele, că în România sunt mai mulți comuniști decît monarhiști. Care comunism s-a făcut remarcat, în opinia sa, încă din comuna primitivă (din fericire, o comună care a scăpat necolectivizată n.n.)

”Deşi ţara noastră este, de multă vreme, o republică, iarăşi se observă o revigorare a anacronicului curent monarhist. Treaba asta, cu reînvierea mortului de la groapă, începe să devină agasantă. Începe să semene tot mai mult cu prozelitismul religios pentru tot soiul de secte obscure, dar foarte agresive propagandistic. Dacă tot e să ne întoarcem în timp, de ce să ne oprim la monarhie, şi de ce taman la cea constituţională? Poate mulţi vor cum era pe vremea lui Mihai Viteazul, sau Vlad Ţepeş! Poate mulţi vor ca pe vremea lui Burebista, ori Decebal! Sau hai să ne întoarcem în comuna primitivă, unde au fost primele forme de comunism, căci şi comunismul îşi are adepţii săi, probabil chiar mai mulţi decât monarhiştii!” afirmă deputata în declarația politică amintită.

”Pe un preşedinte care nu-ţi convine, îl mai dai jos, că-i expiră mandatul, pe un rege care nu-ţi convine, îl ai în spate cât timp trăieşte!(…)Monarhia nu rezolvă niciunul dintre primele 20 de obiective de pe agenda cetăţeanului! Şi atunci, de ce să ne punem monarhia pe cap, asta ne mai lipsea acum? Trece criza dacă avem rege? Nu, doar se vede că şi monarhiile europene au problema asta! N-o să se mai păruiască politicienii pe ciolan, n-or să mai vină pedeliştii cu mita electorală? Va dispărea năravul cu capra vecinului? Şi atunci, de ce să vrem monarhie? Am avut monarhie, am repudiat-o (nu mai contează forma, la francezi a fost mai rău!), sensul istoriei este acela de deces al monarhiilor. Australia a rămas „la mustaţă” monarhică, în Canada un referendum s-ar putea să o facă republică, însăşi Anglia cunoaşte o creştere semnificativă a republicanilor, ţările nordice sunt tot mai mult republicane… Aşa că de ce să ne pupăm cu un mort, când viitorul societăţii nu e să ne căsătorim cu el?
Când n-o să mai avem deloc cetăţeni care să-1 pună pe unul ca Băsescu preşedinte, abia atunci să ne gândim dacă vrem să fim servitorii unui rege de la naştere la moarte sau dacă dorim să ne naştem şi să murim cetăţeni liberi” conchide deputata PSD. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998