CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Capcana Ovidiu Silaghi

0 comentarii / 1511 vizualizări / 20 august 2013

In ziua de 22 iulie Traian Basescu a declarat ca refuza sa se pronunte asupra nominalizarii lui Silaghi pana la sfarsitul lunii august. Abia atunci va decide. In prealabil isi exprimase dezacordul cu respectiva desemnare de catre PNL a viitorului detinator al portofoliului Transporturilor. Cu mai mult timp in urma, la capatul Guvernului Ponta 2, liberalii au renuntat la reinvestirea lui Silaghi ca ministru, intrucat acesta se afla sub o ancheta a Agentiei Nationale de Integritate. Acum se executa o ancheta DNA. Am toate motivele sa cred ca presedintele jucator, odata iesit din starea de coabitare, este cel care a montat capcana Silaghi.

A devenit aproape un reflex automat. Un fel de reflex al lui Pavlov. Ori de cate ori este promovata o personalitate liberala intr-un Guvern, intr-o alta demnitate publica, se dezlantuie ANI. Agentia ia pe rand la puricat. In acest proces orice semn de intrebare este transformat, in mod automat, intr-un dosar. Care imediat e facut public. Si nu orinude. Ci in presa basista. Dureaza apoi mult timp, in orice caz peste un an, pana cand liderul politic respectiv reuseste sa demonstreze ca dosarul ANI a fost o facatura. Daca insa mai incearca sa intre in priza administratie publice centrale, atunci il ia in baza DNA.

Si in cazul DNA, ca si in cazul ANI, este urmata aceeasi schema. Desigur cu particularitatile utilizate de cele doua institutii. Apare un denunt. Conform acestuia, respectiva persoana a luat mita. Ori a santajat pentru a obtine mita. A utilizat autoritatea publica in interes personal. Sau in interes de partid. Denuntatorul este de fiecare data o persoana in carca careia DNA a plasat, pe drept sau pe nedrept, un dosar greu. Nu exista vreun flagrant. Nu exista vreo dovada ori inregistrari telefonice legal obtinute. In schimb apar nenumarate stenograme. Sunt asezate ca intr-un puzzle diferite dialoguri din tot ceea ce a vorbit o persoana pe telefon luni de zile. Este construita imaginea unui demnitar corupt. Inainte de a fi fost administrata vreo proba. Asemenea informatii “pe surse” sau chiar oficiale sunt plasate, pentru inceput, tot in presa basista. Anterior presedintele jucator lansase un nevinovat semn de intrebare sau chiar un semnal de atentionare, daca nu cumva o acuzatie aluziva la adresa liderului politic PNL. Si asa se construieste un caz.

Un caz ANI ori un caz DNA abil mediatizate, puse iscusit in scena se transforma intr-un scandal politic. Pana cand scandalul se dezumfla, liberalii se aleg cu o anatema. Liderii lor sunt niste nenorociti. Sunt corupti. Conduc retele de crima organizata. Devalizeaza statul.

Cazul Ovidiu Silaghi e tipic. Ca la carte. Dupa manual. Omul de afaceri Nelu Iordache e tinut sub arest de procurorii DNA de foarte mult timp. Toata lumea se astepta ca el sa “ciripeasca” despre Anca Boagiu. Cu ea trasese marile tunuri. Cu ajutorul ei obtinuse uriasul contract pe bani europeni despre care procurorii UE, iar nu procurorii de la Bucuresti, au aflat ca ar fi fost fraudat. Dar ce interes aveau procurorii DNA, manuiti de domna Kovesi, ca Nelu Iordache sa spuna adevarul despre Anca Boagiu? Si iata cum a fost confectionat un alt caz. Un caz liberal.

Dupa fix acelasi model sau dupa un model asemanator au fost captusiti cu false dosare de catre ANI sau DNA, sau de catre amandoua institutiile si Teodor Atanasiu, si Paul Pacuraru, si Tudor Chiuariu si multi altii. Doar impotriva Noricai Nicolai Traian Basescu s-a simtit obligat sa actioneze de unul singur. Invocand o asa-zisa fisa profesionala. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998