CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Capcane foarte periculoase

0 comentarii / 2093 vizualizări / 12 februarie 2014

In politica, intotdeauna, vanzarea de iluzii urmareste derutarea adversarului. Sunt minciuni bine calculate. Care determina cealalta parte sa comita greseli. Impotriva liberalilor, in acest moment, are loc o campanie extrem de bine orchestrata, venita din mai multe directii si care isi poate produce efectele, in ceea ce priveste exercitarea puterii de catre acest partid, la europarlamentare. La prezidentiale. Cum reuseste staff-ul PNL sa evite toate aceste curse intinse? Si care sunt ele?

Este o capcana politica teza conform careia PSD si-a propus sa guverneze, pana la capat, alaturi de PNL. Aceasta ar presupune sustinerea de catre social-democrati a candidaturii lui Crin Antonescu la prezidentiale. Ceea ce nu se va intampla. Motivele care vor fi invocate sunt fie faptul ca liberalii il incomodeaza pe Victor Ponta in materie de guvernare, fie ca, in conditiile in care in acest an nu intra in vigoare Constitutia revizuita, viitorul presedinte, daca va fi Crin, isi va exercita impotriva social-democratilor, in forta, toate prerogativele extinse de care dispune in prezent Traian Basescu si va putea forta numirea unui viitor premier din randul liberalilor. In realitate, PSD nu poate concepe, fiind partidul cu cel mai are electorat, sa nu dispuna de functia prezidentiala.

O alta capcana, care este consecinta celor de mai sus, este lansarea repetata, de catre Traian Basescu, a trei ipoteze. Toate mincinoase. Prima este ca USL nu se va rupe pana la prezidentiale. Ori Traian Basescu stie precis ca se va rupe. Dar interesul sau este ca acest deznodamant sa aiba loc cat mai tarziu pentru ca, in felul acesta, marii perdanti sunt Crin Antonescu si PNL, iar formatiunile create sau manipulate de Traian Basescu au timpul necesar sa-si creasca propriul electorat. A doua capcana mincinoasa este ca, in eventualitatea in care Crin Antonescu se va confrunta in turul al doilea de scrutin cu un candidat al stangii, intreaga dreapta, inclusiv Traian Basescu, familia sa politica si nepolitica, precum si Elena Udrea vor vota cu liderul liberal. Interesul real al lui Basescu este ca imaginea lui Antonescu sa fie atat de subrezita pana in alegerile prezidentiale, incat in turul doi sa poata fi strecurat un candidat sustinut de domnia sa. Eventual duduia. A treia capcana mincinoasa este legata de Klaus Iohannis. Prinzand din zbor o idee strecurata de Crin Antonescu, Basescu sustine sus si tare ca este cat se poate de probabila o rocada. In sensul ca liberalii sa renunte la cursa prezidentiala in favoarea social-democratilor si, la schimb, functia de prim-minstru sa fie preluata de PNL. Adica de Klaus Iohannis. Este evident ca la o asemenea solutie nu s-ar putea ajunge decat in cursul acestui an, cu Basescu la butoanele prezidentiale si in conditiile in care acesta, folosindu-si prerogative, ca de obicei in exces, are posibilitatea sa dea prezumtivul proiect peste cap. Respectiv, dupa ce Ponta demisioneaza, sa nominalizeze un alt prim-ministru non-USL.

Mai exista si minciuna practicata de toate institutele de cercetare de piata arondate regimului Basescu ori PSD. Acestea introduc in masuratori, atunci cand este vorba de sansele pentru prezidentiale, diverse persone care nu si-au manifestat niciodata dorinta de a candida, acestea fiind alese, in general, din spectrul dreptei, astfel incat Crin Aantonescu iese, in mod constant si obsedant, defavorizat in raport cu Ponta. Este tot o capcana menita a crea panica in randul liberalilor.

Cea mai recenta capcana, care insa nu epuizeaza lista, este cea intinsa in aceste zile de PSD. Care nu-l refuza pe Iohannis. Care il accepta ca titular al unui minister plasat in sfera de competenta a vicepremierului Oprea. Fapt inacceptabil politic de catre PNL. Si, mai mult, PSD profita de remaniere pentru a incerca sa-l impuna si pe liderul PC in calitate de viceprim-ministru. Stiind bine ca PNL se va opune. De fapt, aceasta miscare, care este tot o capcana politica, vizeaza si intarirea imaginii noii identitati electorale inventata de PSD prin crearea Uniunii Social Democrate, cu scopul precis de a insela electoratul USL.

Mai sunt inca multe capcane. Multe minciuni politice. Marele pariu este daca Crin Antonescu are sau nu capacitatea de a evita capcanele. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998