CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9453 RON UP | 1 USD = 4.4182 RON UP | 1 GBP = 5.9300 RON UP

„Caravana comunității” pentru sute de copii

1 comentariu / 918 vizualizări / 29 august 2021

Peste câteva zile, „Caravana comunității” va fi din nou prezentă în curțile din incinta unor biserici. De această dată, membrii caravanei și-au dedicat eforturile în exclusivitate copiilor nevoiași. De altfel, se apropie și începutul noului an școlar. Copiii vor primi pungi cu mâncare cu rechizite și cu cărți de povești adecvate vârstei lor. Și nu numai.
De la prima operațiune de acest fel până în prezent, lucrurile au evoluat. În bine. Motiv pentru care dedic editorialul de azi acestei inițiative umanitare născută aproape spontan, dezvoltată cu uimitoare repeziciune și care este abia la cea de-a doua ediție. Sunt în prezent zeci de cetățeni din întreg Bucureștiul care, cei mai mulți în nume propriu, alții în numele firmelor pe care le reprezintă, s-au străduit în intervalul dintre cele două acțiuni de binefacere să colecteze cât mai multe lucruri și cât mai diverse destinate copiilor nevoiași. Sunt pregătite pentru aceștia sute de pungi, în care vor găsi cadouri deosebit de utile. Pentru prima dată – și cu asta observ că se inaugurează o tradiție, cel puțin aceasta este voința participanților – cei aflați în nevoie vor beneficia nu numai de lucruri indispensabile, ci și de o distracție pe cinste. Copii ai donatorilor vor fi prezenți alături de părinții lor, îi vor servi pe copiii nevoiași, îi vor distra și se vor juca cu ei, unii chiar costumați în personaje de poveste, costumele fiind puse a dispoziție din recuzita unor teatre.
Este uluitor pentru o operațiune de acest fel, aflată abia la începuturile ei, dar sunt în măsură să vă informez că în incintele lăcașelor de cult se vor afla inclusiv psihologi, care vor testa și vor descoperi aptitudini neștiute ale unora dintre copiii săraci ai Bucureștiului.
„Caravana comunității” a fost creată pe picior. Un grup mic de persoane, aflate între ele în relații de prietenie, s-au contactat pe internet, au pus bazele comunității, fiecare a venit cu partea ei de inventivitate, dincolo de contribuțiile materiale, iar grupul s-a lărgit extrem de repede și a devenit o mișcare care până în prezent s-a auto-organizat. Abia astăzi, pentru prima dată, câțiva dintre inițiatori se întâlnesc față în față într-o primă ședință de lucru pentru a pune bazele dezvoltării ulterioare. E oportun, pentru că zi de zi se adaugă noi și noi membri, iar acțiunile în viitor trebuie cumva coordonate. Cu atât mai mult cu cât se vor multiplica și probabil se vor extinde în întreaga țară. Fără Soros. Fără a se face apel la instituțiile statului. Este pur și simplu și într-o proporție de 100% o acțiune cetățenească. Și este foarte interesant cât de rapid s-au afiliat din ce în ce mai mulți oameni de afaceri români și străini. Probabil bilanțul acestei a doua operațiuni va consta în faptul că cinci-șase sute de copii se vor putea bucura și vor beneficia de darurile unor persoane cu suflet. Și, în plus, vor fi zeci de copii ai unor oameni cu o stare materială bună, care vor învăța ce înseamnă altruismul.
Îmi este imposibil să închei această relatare fără a remarca un fapt pe cât de impresionant, pe atât de demn de reflecție. Șase ambasade seduse de caravana comunității au decis ca la această a doua ediție să contribuie și ele în mod consistent cu cadouri pentru copiii nevoiași. Suntem datori să le mulțumim pentru acest lucru ambasadorilor Indoneziei, Pakistanului, Turkmenistanului, Arabiei Saudite, Tunisiei și Bangladeshului. Deocamdată acestea sunt. Poate că în viitor se vor alătura „Caravanei comunității” și ambasadele unor state mai prospere, cum sunt de pildă cele din Uniunea Europeană. Poate că și acestor state partenere ale Românie le pasă de soarta familiilor nevoiașe de aici. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cui apartine aceasta initiativa laudabila si benefica?
    Ca aratarile care se fac ca ne conduc au ca principala calitate egoismul.
    Interesant, ambasadele mentionate, dintre care oel putin jumatate sunt ale unor tari nevoiase, sunt toate din lumea musulmana.
    Crestinilor le tremura mana cand dau?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *