CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Care coloana oficiala a lui Basescu?

4 comentarii / 4028 vizualizări / 30 mai 2020

O informație cam ciudată în spațiul public de azi: coloana oficială a fostului președinte Traian Băsescu, revenit din Argeș, a fost implicată într-un accident rutier în București, pe bd.Iuliu Maniu. Fără victime, din fericire și fără ca Băsescu să se fi aflat în mașina intrată în coliziune cu alta. Marea întrebare e alta, însă: care coloană oficială?

Conform relatărilor presei, o autospecială de poliție a lovit un autoturism care nu a respectat regimul prioritar de deplasare al autoturismului prezidențial, la ieșirea dinspre pasajul Lujerului.

Problema e că Traian Băsescu nu are dreptul la coloană oficială. Conform legii 406/200, foștilor președinți li se asigură pază și protecție, precum și folosința gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecție și Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.
Atît și nimic mai mult.
Conform OUG 195/2002, prin coloana oficială se înțelege ”unul sau mai multe vehicule care circulă pe drumul public şi sunt însoţite de unul sau mai multe autovehicule ale poliţiei rutiere, care au în funcţiune semnale speciale de avertizare sonore şi luminoase de culoare roşie”.

Traian Băsescu nu are dreptul la antemergători din partea Poliției, conform legii. Desigur, în cazuri deosebite, SPP ar putea solicita sprijinul Poliției, dar care ar fi acea situație deosebită în care să se fi aflat Băsescu azi dimineață și care să reclame un dispozitiv special pentru el?
Diferența între mașinile Poliției și cele ale SPP, din punct de vedere al circulației rutiere, e că, potrivit legislației, primele sunt singurele care au dreptul să utilizeze lumini roșii pentru tragerea șoferilor pe dreapta, în timp ce ale SPP pot folosi doar lumini albastre, reclamînd prioritate de trecere.

Încă mai ciudat, comunicatul Poliției informează că:

“În această dimineață, în jurul orei 10.45, o autospecială de poliție a lovit ușor un auto ce nu a respectat regimul prioritar de deplasare al autoturismului ce avea semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Nu a fost rănită nicio persoană. Autospeciala de poliție se afla în misiune. Cercetările sunt efectuate de către Brigada Rutieră – Serviciul Accidente Ușoare”.

Despre ce misiune e vorba?
Și cum a ajuns Traian Băsescu să beneficieze de coloană oficială? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Romania paralela functioneaza inca de la inscaunarea matrozului la Cotroceni…asta a fost miza anularii referendumului prin care, in fapt, a fost demis…Extrem de grav e ca acesti indivizi (Basescu si epigonii lui aflati la guvernare) au instituit un regim paralel, dinastic, privilegiile lor sfideaza orice lege si orice bun siimt…asta pare sa fie diferenta dintre politicianul acuzat ca a furat pentru familia lui (care face puscarie pe banuieli) si mafiotul politic care-si trage comisioane din talharirea statului pentru interese externe…nimeni nu se atinge de Petrov, e si cu rusii si cu americanii si cu eurodespotii, stie cate cuburi de gheata se pun in snapsurile jandarmilor universali….Dinu Sararu ar putea scrie o continuare la „Ciocoii noi cu bodyguard”, eventul, „Slugoiul national cu coloana oficiala”, ca i s-ar aplica si lui Iohanis, inainte si dupa…
    P.S. Cand a plecat de la Cotroceni a avut nevoie de o duba sa-si care dodarele, dupa cum recunostea singur, si nu l-a intrebat nimeni cum, asa o abominatie, aia cu informatiile nedestinate publicitatii nu i s-a aplicat niciodata.. . si inca mai cred ca a fost varat pana-n suvitza in panarama cuburilor intunecate.chiar credeti ca n-a ramas „tatucul” securistilor ce conduc azi toate institutiile?! Cine-l refuza pe matroz, e noul Maurer al Romaniei, varianta rigola

  2. Si Tiberiu Nitu, Procurorul Romaniei la acea vreme, a fost scos pe tusa pentru o motocicleta drept antemergator. Quod erat demonstrandum….Daca nu era acea acrosare, nu se afla nimic.

  3. Se ducea la coafor.

  4. @ Având treburi pe la instanțe, s-o fi oferit vreun chestor să-i mai preia din „încărcătură”, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998