CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Caricatura lui Putin la Bucuresti

0 comentarii / 1821 vizualizări / 10 februarie 2012

Chiar daca a esuat magaria comasatelor, planul merge inainte. In locul Guvernului Boc vine guvernul clonelor. Sau guvernul nechezol. Acesta va utiliza bani publici, bine tintiti, pentru a incerca sa castige electorat. Sa ridice cota PDL. Intre timp, sunt redesenate colegiile, tot in folosul acestui partid. Pe baza informatiilor falsificate de Institutul National de Statistica. Parlamentarele se muta in primavara anului viitor. Atunci Traian Basescu isi depune mandatul. Au loc anticipate prezidentiale, castigate de Razvan Mihai Ungureanu. Acesta il numeste prim ministru, pe cine credeti? Pe Traian Basescu. Acesta este planul.
Sa o luam pe rand si sa vedem daca el poate fi indeplinit. Prima intrebare cheie este daca populatia Romaniei poate fi pacalita. Daca, prin cateva masuri cu caracter populist, de natura sa indulceasca cumva viata amara a romanilor, mai poate regimul Traian Basescu sa cumpere suficiente voturi, pentru a-si putea impune, in cursa prezidentiala, un candidat. Cat ar trebui cheltuit? Experienta deceselor politice ne arata ca suma pe care Guvernul Ungureanu ar trebui sa o scoata la bataie ar trebui sa fie mult mai mare decat cea cu care au fost pagubiti romanii. Ceea ce inseamna un 25 la suta in plus pentru bugetari, plus un 5 la suta, minimum, indexarea si un 5 -10 la suta pentru pensionari. Ar mai insemna intoarcerea la un TVA de 19 la suta. Este posibil? Suta la suta nu. Ar insemna dinamitarea tuturor acordurilor semnate de Romania. Si, cum spuneam de fapt, este necesara o investitie inca mult mai mare pentru a recupera credibilitatea pierduta.
Poate PDL sa redeseneze, asa cum il taie capul, colegiile electorale? Poate. Doar de aceea functioneaza acea majoritate asimetrica din Parlament. Doar pentru acest motiv avem o majoritate parlamentara artificiala, care nu este sustinuta decat de circa 20 la suta din populatie. Dar cate procente pot fi castigate astfel? Hai sa spunem 5 la suta. Admitand ca nu se deterioreaza si mai mult in acest an imaginea PDL, cu smecheria colegiilor cu tot, acest partid ar putea ajunge, poate, la 20 la suta. Si ar mai fura sa spunem inca 10 la suta. Cu ajutorul Serviciului de Protectie si Paza, care asigura, vezi Doamne, comunicarea in alegeri, si utilizand toate celelalte instrumente din panoplia fraudelor. Am ajunge la 30 la suta. UDMR, admitand ca se sinucide jucand perinita cu PDL, ar putea obtine, in cel mai bun caz, 5 la suta. Asta daca ignoram celelalte doua organizatii politice ale maghiarilor si faptul ca acestea vor avea timp suficient pana in martie anul viitor sa isi racoleze electoratul. Vor fi deci 35 la suta. Mai pun la socoteala, cu multa generozitate, un 1 la suta, reprezentat de celelalte minoritati nationale. S-au facut, iata, 36 la suta. UNPR nu intra in niciun fel de calcule. Pentru ca nu poate ajunge cu niciun chip in Parlament, decat printr-o alianta sau fuziune cu PDL sau UDMR.
Cum isi imagineaza cineva ca Mihai Razvan Ungureanu poate ajunge presedinte al Romaniei, sustinut fiind doar de 35 la suta, in cel mai bun caz, din electorat?
Sa mai admitem ca toate serviciile secrete, in ciuda faptului ca observa, fara mare dificultate, ca barca regimului Traian Basescu se scufunda, s-ar inhama in campania electorala, facand politie politica si promovand fraude in tara si peste hotare. Cat ar mai putea ele aduce? Hai sa spunem 5 la suta. E suficient?
Scenariul de mai sus este maximum maximorum al sperantelor pe care le-ar putea avea, in viitorul apropiat, apologetii regimului Traian Basescu. Si el conduce doar la o caricaturizare groteasca si, pana la urma, jignitoare a regimului Putin. Imposibil de importat la Bucuresti. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998