CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Carmen Moldovan: Daca Strategia de aparare trece de Parlament, ziaristii pot fi interceptati

0 comentarii / 1814 vizualizări / 25 august 2010

Deputatul PSD Carmen Moldovan a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, că, dacă Strategia Naţională de Apărare va fi votată în Parlament în forma propusă de CSAT, ziariştii vor putea fi interceptaţi, percheziţionaţi şi arestaţi în numele securităţii statului.

Moldovan a spus că, dacă Parlamentul va adopta Strategia Naţională de Apărare în forma propusă de CSAT, cu includerea campaniilor de presă la capitolul vulnerabilităţi, instituţiile statului vor fi obligate „să lupte” împotriva unei aşa-zise vulnerabilităţi care nu este obiectiv definită.

„Nu este o noutate că Traian Băsescu desconsideră activitatea de jurnalist, dar este prima dată când face din atitudinea sa ostilă presei o prioritate naţională a statului român. Dacă Strategia Naţională de Apărare este adoptată de Parlament în forma propusă de CSAT, atunci instituţiile statului vor fi obligate să lupte împotriva activităţii de jurnalist, împotriva mijloacelor de presă şi împotriva jurnaliştilor. Astfel, vor putea fi luate măsuri împotriva mass-media şi a jurnaliştilor, care vor putea fi interceptaţi, percheziţionaţi şi arestaţi în numele securităţii statului”, a declarat deputatul PSD, conform Mediafax.

Moldovan a menţionat că va depune, săptămâna viitoare, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, o moţiune pentru adoptarea unei rezoluţii pe această temă.

Ea a precizat că va susţine şi în plenul Parlamentului un amendament prin care să se elimine din strategie menţionarea presei la capitolul vulnerabilităţi şi a adăugat că a primit deja semnale de susţinere de la mai mulţi deputaţi liberali.

Moldovan a mai afirmat că intenţionează să se adreseze şi unor reprezentanţi ai PDL, în special lui Sever Voinescu, Cristian Preda şi Traian Ungureanu, pentru a-i convinge pe democrat-liberali să susţină amendamentul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998