CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Cartarescu – atac devastator la Iohannis: ”presedintele desavirsit absent”

6 comentarii / 3295 vizualizări / 6 mai 2015

Scriitorul Mircea Cărtărescu îl desființează, pur și simplu, în vorbe puține, dar concise, pe actualul președinte, Klaus Iohannis, afirmînd despre acesta, într-o postare pe Facebook, că e complet absent și lasă România să se încline spre politicianismul interlop.

”ICR-ul lui Radu Boroianu a avut un debut mai mult decât interesant. La prima conferință de presă a noii echipe, Nicolae Breban a fost prezentat ca un fel de președinte de onoare. Cu ocazia asta a ținut un discurs de un reacționarism incredibil și înveselitor. Cine nu l-a citit, să-l caute pe internet, e prea lung ca să-l postez eu aici. Dacă asta e direcția spre care se-ndreaptă ICR din acest moment, zic si eu ca noul val din cinema-ul romanesc: aferim cultură! Partea proastă e că, dincolo de extravaganțele brebaniene, avem aici de-a face cu incă un simptom al unui stat care, în lipsa desăvârșită a unui președinte care să echilibreze lucrurile, se înclină periculos, din nou, către zona gri a politicianismului interlop. Prietenii ma intreabă de ce nu continuu inițiativa din iarnă de a milita pentru trecerea ICR din nou sub președinție. In acest moment mi se pare inutil: tot sub USL ar fi” scrie Mircea Cărtărescu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Consacratii Breban, ca si Buzura, au o opera consistenta in spate, ceea ce nu se poate spune despre intelectualul angajat. „Cărtărăscu”. Disperat că nu mai are un idol scandalagiu căruia să-i lustruiască umil dosul, îşi exprimă indignat nedumerirea…

  2. Lingaul basist Cartarescu face parte din aceeasi tagma de lichele cu Plesu, Liiceanu, Patapievici et comp.

  3. Parerea mea e ca acest scriitor nu trebuie tratat cu atata severitate.El,poate si altii,fiind atasat acestor10 ani si-a format un model de sef de stat,ce-i drept,mai apropiat de alte vremuri.Adica primul om in stat sa dirijeze,prin influenta sa,intre altele si cultura,chiar institutional.Evident ca nimeni nu-i contesta dreptul de a-si spune o opinie,mai ales ca,dupa cum vedem,e si literat.Pas cu pas.Dar cum ramane cu Constitutia,unde ar fi ,intre atributiile lui,asemenea treburi ?”Sa echilibreze lucrurile!”zice scriitorul in cauza.Ma uitam prin alte curti.Bush si literatura.Or Berlusconi.Sau altii care au declarat cu seninatate ca n-au citit decat o carte,cu totul intamplator,chiar a dlui.Cartarescu !Deci modelul dorit nu mi se pare potrivit,dar nu poti sa nu apreciezi activismul unui candidat staruitor la premiul Nobel atat de indepartat.

    • Si pe Basescu l-au sfatuit consilieri sa afirme ca ultima carte citita a fost Levantul a lui Cartarescu, pentru a da bine la GDS-istii lui Soros. Eu de el am citit „De ce iubim femeile”, care m-a dezamagit profund. In rest, am rasfuit trilogia Orbitor, pe care ma felicit ca nu am aruncat cu banii.

  4. Premiul asta se da cu dedicatie si cu scop ascuns in viitor la cei care joaca rol scris deja de marsonerie.Ca un exemplu cum s-a dat la ala cu drepturile negrilor in America (prin anii 60) si apoi,nu demulta la o sefa de stat africana care nu da cetatenie la albi, chinezi, etc. decat la negrii.Asta a fost ca trebuia sa o faca pe gorgona aia de exemplu ca trebuie puse muieri sefe politice la nivel inalt, cu toate ca si aia nu numai ca e rasista da a mai fost implicata si in razboi civil din tara ei.Se exploateaza la sange orice smecherie care aduce castig mafie legale in lupta pentru suprematie.Omu asta cu nume de Carcarescu face propaganda lor la greu si promoveaza valorile marsoneriei,asa ca tine ochii pe Nobelu ca il „merita”.Tare in clantza omu ca toti propagandistii de meserie si cam redus mintal dar om gata de actiune nesabuita

  5. SIKTIR dOMNULE KKRESCU.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998