CURS VALUTAR
1 EUR = 4.8922 RON UP | 1 USD = 4.4928 RON UP | 1 GBP = 5.5612 RON UP

Cartita prezidentiala

0 comentarii / 1655 vizualizări / 25 septembrie 2014

Am cazut de acord ca nu poate fi vorba de un 007. Adica de vreun erou. Un erou al institutiilor de securitate ale statului nu poate fi regasit in interiorul aparatului judecatoresc, in presa, in Executiv, in Parlament sau in partide. Nu este de conceput ca, in asemenea ipostaze, el ar fi pus in situatia sa-si riste viata in beneficiul patriei. Dar daca nu e 007, ce este acel ofiter acoperit? Este o cartita. Vom afla cine e cartita prezidentiala?

Domnul Teodor Melescanu a strans semnaturi pentru candidatura sa cat timp s-a aflat la pupitrul spionajului romanesc si, dupa ce i-a iesit numarul, a demisionat spunand ca nu doreste sa implice serviciul in politica. Nu cred ca pleaca de acolo cu creierul spalat. Dimpotriva. Este o banca de date. Isi poate juca pe degete adversarii, daca doreste.

Un Teodor Melescanu cu un trecut remarcabil, de purtator de cuvant cu rang de secretar de stat al lui Adrian Nastase cand acesta a fost ministru de Externe, apoi, pe rand, ministru de Externe, ministru al Justitiei, ministrul Apararii, director SIE, fondator si presedinte al unui partid politic care, la un moment dat, a atins cota de apoape 20% din electorat si, ulterior, unul dintre fruntasii PNL. Ei bine, acum, desi vine printre ultimii in cursa electorala, sustinut inca nu este prea clar de catre cine, domnul Teodor Melescanu este pe cale de a primi doua spectaculoase bonusuri.

Bombele electorale vin una dupa alta. Traian Basescu se pregateste sa dea peste cap un candidat prezidential, jucandu-se cu el de-a dezbracatelea. Intr-un fel sau altul, sa-l deconspire pe cel aflat sub dubla comanda. Servitor al cetatenilor Romaniei, in ipoteza in care ajunge presedinte, dar si servitor al unuia dintre serviciile secrete. Deconspirarea acestuia va fi o treaba dificila, care necesita un complicat joc operativ. Toti cei avizati presupun ca semnalul a fost dat de catre Robert Turcescu. Despre care se poate spune orice, dar nu si ca nu ar fi fost si nu ar fi un om al presedintelui Traian Basescu. Daca va fi eliminat unul dintre competitori, si vizat este Victor Ponta ca agent al Serviciului de Informatii Extrene, atunci domnul Teodor Melescanu primeste o adevarata rafala de vant in panzele sale electorale.

Ca sa se intample acest lucru, este insa necesara o proba. Cel putin la vedere, ea nu poate fi oferita de Teodor Melescanu. Acesta, de altfel, a repetat in mod obsedant, in toate declaratiile facute, ca legea il obliga sa raspunda provocarii, in sensul ca nu a existat si nu exista un ofiter acoperit SIE nici in presa, nici in magistratura, nici in Parlament, nici in Executiv si nici in partidele politice. Daca ar declara altfel, domnul Melescanu ar incalca legea. Si in loc sa o ia pe drumul spre Cotroceni, ar lua-o pe drumul spre puscarie. Asadar, cel putin la vedere, el joaca la liber impuse. Il ia pe nu in brate chiar daca raspunsul corect e da. Asa ca proba, daca va exista, in cazul lui Victor Ponta, va veni din alta parte. Daca se va intampla acest lucru, atunci nimeni nu va mai spune ca Victor Ponta ar fi vreun 007. El ar primi pe buna dreptate titulatura de cartita. Si nimic mai mult. Intr-o asemenea ipoteza, domnul Ponta, asa cum s-ar constata cu usurinta, a incalcat o lege penala. A facut fals in declaratii. Risca, evident, cu tot scandalul de rigoare, sa fie scos din cursa. Bonus Melescanu.

Impotriva lui Klaus Iohannis, sistemul s-a pus in miscare. Aparent, totul este riguros legal. Agentia Nationala de Integritate, ca parte a unui proces, are tot dreptul sa-i ceara justitiei celeritate. Iar Curtea Suprema, tot in mod legal, s-a executat prompt. Sigur ca este totul foarte ciudat. De ce ANI nu a facut anterior o asemenea solicitare? De ce o face abia acum? De ce Curtea Suprema da curs cererii atat de rapid?

Incercand sa raspundem, am intra insa cu bocancii in misterele acestor alegeri. In ipoteza – care mie mi se pare putin probabila, teoretic insa posibila – in care Klaus Iohannis este declarat incompatibil, ACL nu mai are jucator in cursa electorala. Si, din nou, bonus Teodor Melescanu. Sau, cine stie, Elena Udrea. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998