CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Carturar de top: ”Iohannis a instaurat cel mai securist stat. Rareori in istorie s-a furat mai mult!”

8 comentarii / 6047 vizualizări / 5 septembrie 2020

”În România actuală se petrec fapte pentru care în orice societate civilizată cineva trebuie să dea socoteală. Moral, politic, dar și juridic! Aici, sub ochii noștri, se încalcă golănește Constituția, se trafichează persoane, mor mii de oameni cu zile, dar nimeni nu răspunde(…)În România de azi procedurile democratice nu mai au trecere. Mituirea și șantajul, dirijate de sus, cum s-a văzut și la recenta moțiune de cenzură, sunt cele care decid. În 2019, în loc să se caute un „guvern al țării”, s-a încropit un guvern de uz personal („guvernul meu”) compus din parveniți gălăgioși, puși pe hoție. Rareori în istorie, într-un necaz major, cum este o pandemie, s-a furat mai fără scrupule!”.

Afirmațiile îi aparțin fostului ministru al Educației și al externelor, filosoful Andrei Marga, într-un editorial din Jurnalul Național de-a dreptul devastator pentru regimul Iohannis-PNL.

”Statul de drept democratic este cheia ansamblului instituțional și în România. „Președintele”, însă, nu numai că a înlocuit statul de drept democratic al Constituției cu statul de drept în accepțiunea sa rudimentară, dar s-a ocupat de șubrezirea pieselor vieții democratice. Nu se mai țin scrutinuri fără măsluire, separarea puterilor în stat a devenit facultativă, se finanțează serviciile secrete mai mult ca în oricare altă țară europeană, România are azi mai mulți generali decât armata americană, aducerea de mediocri la decizii a desființat normala competiție a meritelor și talentelor. Cine răspunde de butaforia regimului prostocratic?” scrie Marga.

”La drept vorbind, în România, liberalismul nu a fost niciodată exemplar(…)Azi nu mai găsești la „liberali” un vârf profesional, civic, moral. Dacă provoci o discuție despre liberalism la propriu, sau, Doamne ferește!, despre democrație, rămâi singur. Dacă „președintele” iese din hârtiile anoste pe care i le pregătesc supușii, o ia razna cu atacarea a „niște evrei”, cu declarații de „scoatere din țară a social-democrației”, cu confuzionarea educației sau cu alte inepții.

“Președintele” susține că „nu s-a făcut nimic în treizeci de ani”. Depinde ce și cum privești. Dar cineva care stă în funcția lui de șase ani, din cei treizeci, și nu a făcut nimic, este cu siguranță parte a nimicului de care vorbește. Contra promisiunii „lucrului bine făcut”, pe orice a pus mâna președintele, s-a stricat: justiția a modificat-o spre a face loc abuzurilor personale, statul se târăște, economia nu mai poate plăti oamenii, politica externă nu mai există, acum educația se mulează pe înțelegerea sa incultă. Ce s-a ales de „proiectul de țară”, de „România educată”, de „România normală”, în care se dovedește că nu știe despre ce este vorba, cu care a indus în eroare cetățenii?

Mărturisesc că încă nu am răspuns la întrebarea: cum se face că un absolvent, este adevărat, modest, ca să nu spunem altfel, intră în viața publică fără cultură civică, dar devine harnic în intrigi țărănești și falsificări de prost gust, și, ostil ca puțini alții pluralismului, reia devizele respingătoare ale propagandei anilor treizeci („strada ca sursă de drept”, „politica drept distincție amic-inamic”, „scoaterea din țară a rivalilor”, „contestarea oricărei realizări a altora” etc.), instalează cel mai securist stat și ajunge, bineînțeles, la realizări zero? Cine răspunde de aberație?” se mai întreabă cărturarul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

  1. Felicitari, domnule profesor Marga!

    Admirabila analiza si diagnostice puse cu precizie maxima, in linie cu precedentele dvs. articole ce demonteaza asa-zisul „liberalism” romanesc care se dovedeste a fi nimic mai mult decat o versiune romanizata a celebrului concept ‘Potemkin Village’.

  2. Foarte corect! Nu raspunde nimeni. Nu astept judecati inteligente din partea lui klaun sau sica mandolina, dar ma intreb ei isi dau totusi seama unde au adus colonia? Le convine situatia? Dorm linistiti? Sa fii presedinte, respectiv pm intr-o astfel de tara, este o rusine.

  3. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  4. Cind se vor trezi romanii , va fi prea tarziu! Au ales un presedinte german, gol ,sec, putred pe dinauntru, dar aratos si prost care ne duce la pierzanie! Dupa Johannis nu ne vom reveni 20 de ani! Ne scufundam , ne prabusim ca natie! A distrus si PNL-ul asa cit mai era…. Este cea mai mare catastrofa, nenorocire a Romaniei!

  5. & „Domnul Goe” a’ lu’ „mutter Merkel” , ?

  6. & „Domnul Goe” a’ lu’ „mutter Merkel” , a zis că dă 80 mld. de euro să guverneze, a zis n-a dat cu parul, ? Iliescu, Tăriceanu, Băsescu, Isărescu, Stolojan, Mircea Pașcu, Ludovic Orban, etc. au dat și industria lui Ceaușescu și sistemul bancar cu tot cu bani și creanțele din străinătate lăsate de Ceaușescu și rezerva de aur , au concesionat și terenuri și exploatarea de resurse naturale, s-au împrumutat și peste 110 mld. de euro, etc. ?

  7. & Nu le făcuseră ei, nu erau ale lor, nu au fost banii lor, însă au vrut să guverneze, ?

  8. wuhaniSS si gasca lui de parveniti sint niste borfasi autentici!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998