CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Casa Regala facuta KO de justitie : bastardul Paul Lambrino devine print cu acte-n regula

0 comentarii / 1817 vizualizări / 14 februarie 2012

Regele Mihai a primit o palmă usturătoare, astăzi, cu ocazia deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție potrivit căreia prințul Paul face parte din familia regală, drept fiu legitim al lui Carol al II-lea.
Pe cale de consecință, prințul Paul are acum dreptul de a revendica în instanță o parte consistentă din averea Casei Regale, unele surse vorbind de echivalentul a peste 100 de milioane de dolari. Hotărârea vine într-un moment relativ tensionat, în condițiile în care, în urmă cu doar câteva luni, președintele Traian Băsescu a demarat un atac fără precedent la adresa Regelui Mihai, pe care l-a catalogat drept ”trădător de țară”. Menționăm că șeful statului este, însă, în cele mai bune relații cu prințul Paul, căruia de altfel i-a nășit copilul. De altfel, în trecut, Paul de România a dezvăluit că se întâlnește o dată la două săptămâni cu Traian Băsescu, la Vila Lac 2, din motive de securitate. ”Îl respect ca om, un om inteligent. Un preşedinte care acceptă să fie naşul micului prinţ. A fost o surpriză plăcută. A fost un act de prietenie. A punctat adevărata istorie”, a spus prințul Paul, la o emisiune televizată.
Potrivit www.ziare.com niciun reprezentant al familiei regale nu a fost prezent în sală, astăzi, în momentul anunțării deciziei. Reamintim că, deși este considerat bastard de către Casa Regală, prințul Paul a solicitat să fie recunoscut în România ca fiu legitim al Regelui Carol al II-lea, ca urmare a hotărârii instanței de la Lisabona, din 1955, și recunoscută de instanțele din Franța și Marea Britanie. Ultimul termen a fost pe 8 noiembrie 2011, însă verdictul a fost amânat pentru ultima zi din ianuarie, pe motivul că judecătorii nu au avut confirmarea că una dintre moștenitoare, domiciliată în Marea Britanie, ar ști că este citată în proces. Totodată, Casa Regala a Romaniei nu îl recunoaște ca membru cu drepturi depline și moștenitor pe prințul Paul, din cauză că acesta ar proveni dintr-o căsatorie nerecunoscută de Casa Regala, și anume cea dintre Regele Carol al II lea și Zizi Lambrino. Litigiul dintre familia prințului Paul și Casa Regală durează de la mijlocul anilor ’50. În 1955, un tribunal din Lisabona a decis că tatăl lui Paul, Mircea Grigore Lambrino, este fiul lui Carol al II-lea. Judecătorii portughezi au stabilit că prințul Carol Mircea Grigore al României este primul fiu născut al Regelui Carol al II-lea, cu toate drepturile de succesiune și dreptul de a purta numele tatălui său. Ulterior, la începutul anilor ’90, sentința a fost recunoscută de Tribunalul Teleorman. Regele Mihai a contestat hotărârea, dar Curtea de Apel i-a respins acțiunea în 2010 și procesul a continuat. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998