CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Cascadoriile lui Traian Băsescu

4 comentarii / 2889 vizualizări / 4 februarie 2016

Când eram consilierul lui Crin Antonescu, iar USL se afla în plină ascensiune, un important lider PDL m-a contactat. Îmi propunea să treacă, cu întreagă lui filiala judeţeană, din Banat, la liberali. Discuţia a avut loc între patru ochi. Din păcate, preşedintele PNL era extrem de ocupat. Nu l-am putut întâlni în aceea dimineaţă personal, dar ştiind că urmează să se întâlnească cu Victor Ponta, am riscat. Şi i-am spus telefonic despre ce este vorba. O decizie trebuia luată urgent. O jumătate de ora mai târziu, liderul PDL mi-a comunicat că a fost invitat, de urgenţă, la preşedintele Traian Băsescu. Fusesem interceptaţi, cum s-ar spune, live. Ce semnificaţie are acest incident?
Cât timp Traian Băsescu a fost preşedinte, el a utilizat, din plin, toate instrumentele pe care Constituţia i le punea la dispoziţie, pentru a-şi urmări adversarii politici. Mai mult, el a ordonat chiar interceptări ilegale. Iar unele, cu caracter de urgenţă, nici nu mai urmau procedura obişnuită. Aceste interceptări îi erau aduse la cunoştinţă instantaneu. Sau cine ştie? Poate îl asculta, în direct, pe Crin Antonescu. Amintesc acest moment din două motive. Unul este furnizat de Adriana Săftoiu, fost consilier prezidenţial, actualmente, membru PNL. Celălalt, de Traian Băsescu însuşi. Să le analizăm, pe rând.
Adriana Săftoiu a dezvăluit, zilele trecute, că Traian Băsescu o intercepta. Pe vremea când ea era consilier prezidenţial. Şi a prezentat, în acest sens, o speţă. Care arăta, nu numai cu ce se îndeletnicea Traian Băsescu, utilizând instrumentele puse la dispoziţie de instituţiile statului, ci şi, sau, mai ales, că el făcea, de fapt, poliţie politică. Chiar începând din prima parte a primului său mandat. Este uşor de imaginat cum au degenerat lucrurile pe parcurs. Această mărturie a doamnei Săftoiu, într-un stat de drept, ar fi de natură să stea la baza unui nou dosar penal deschis împotriva fostului preşedinte. El făcea cascadorii politice. Singur, cascadoriile politice nu sunt prevăzute în legea penală. Dar, simplu fapt că le făcea, reprezintă un abuz în funcţie. Şi o încălcare a legii. Cascadoriile, în acest caz, pot fi mortale.
O altă cascadorie de acest fel, şi ea periculoasă, atât de periculoasă încât se poate dovedi penală şi mortală, este cea relatată chiar de Traian Băsescu. Şi tot de curând. El a afirmat, cu subiect şi predicat, nu numai că ştie că demnitari politici de la Bucureşti s-au desfătat cu prostituate la Chişinău, dar, atenţie, cunoaşte şi identitatea acestora. Şi, atenţie, nu a numit, totuşi, nici o persoană. De ce? Ca să pună presiune pe ei? Ca să îi poată şantaja? Ca aceştia să se cuminţească? Pentru că, în caz contrar, ex-preşedintele ar putea spună ce ştie?
Acest şantaj politic este, însă, doar o parte a problemei. Cealaltă parte a cascadoriei sale poate fi identificată, dacă ne punem o întrebare simplă. De unde ştie Traian Băsescu cine sunt politicienii care, la Chişinău, se desfătau, contra cost, cu frumoasele basarabence? Sau, mă rog, gratuit, în măsură în care acestea erau oferite, ca un trofeu, de unii politicieni din Chişinău? Cine l-a informat pe Traian Băsescu? Se va vedea că această întrebare este cheie.
Se ştie că aventuri de acest fel, petrecute în Republica Moldova, sunt uneori provocate şi alteori doar urmărite de serviciul secret sovietic, puternic infiltrat în Basarabia. S-a şi întâmplat uneori ca înregistrări de acest fel să fie date publicităţii. Ultimul eveniment mai spectaculos a fost chiar compromiterea, printr-o reţetă erotico-sexuală, a unui diplomat român de la Chişinău, în legătură cu care au fost difuzate, prin intermediul presei, înregistrări video şi audio. În ciuda relaţiilor sale vechi cu serviciile secrete sovietice, de pe vremea când Traian Băsescu era şeful Agenţiei Navrom de la Anvers, eu nu cred, totuşi, că Moscova i-a furnizat informaţiile despre care domnia sa vorbeşte. Ar fi prea de tot.
Un alt serviciu secret care urmăreşte asemenea activităţi pitoreşti este cel al Republicii Moldova. Şi el împănat cu agenţi ai Moscovei. Din nou, nu pot să îmi imaginez cum Traian Băsescu, în calitate de preşedinte al României, ar fi devenit, tam-nisam, beneficiarul unor asemenea dezvăluiri.
Dar, în Republica Moldova acţionează, cum este şi firesc, şi Serviciul de Informaţii Externe al României. Respectiv, SIE. Poate că şi SIE, prin mijloace specifice, a pus mâna pe asemenea înregistrări ale unor aventuri sexuale, pe care le-a pus la dispoziţia fostului preşedinte şi cu care acesta s-a delectat la Cotroceni. Dacă aşa stau lucrurile, atunci aceste informaţii audio-video, însoţite de cuvenitele rapoarte, fac parte din categoria secretelor. A datelor clasificate. Pe care, conform legii, fostul preşedinte nu are, sub nicio formă, dreptul să le divulge. Nici măcar atât cât a făcut-o. Şi, în nici un caz, legile statului nostru nu îi permit să le utilizeze. Ameninţându-şi adversarii politici. Cu denunţul public. Cu eventuala distrugere a familiilor acestora. Cu compromiterea carierei lor politice.
Chiar pentru un om lipsit de cultură juridică, este de înţeles că aici subzistă mai multe infracţiuni. Care ar trebui cercetate şi pedepsite.
Una peste alta, Direcţia Naţională Anticorupţie are, în acest moment, încă trei motive să se autosesizeze. Unul furnizat de Adriana Săftoiu. Altul furnizat de mine. Şi ultimul furnizat chiar de către Traian Băsescu. Fiecare dintre acestea poate fi, cu uşurinţă, documentat şi confirmat.
Aşa se face că o cascadorie sau mai multe ar putea fi letale pentru Traian Băsescu. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Cand si cine are curaj in tara asta de rahat si plina de pupincuristi sa se ia de acest individ?

  2. sorin rosca stanescu stia ce lepra e basescu -doar au fost buni prieteni !-si totusi l-a sustinut in campania prezidentiala
    adriana saftoiu stia de interceptarile ilegale ,,en gross” si totusi cind si-a dat demisia a declarat ca ramine un sustinator al lui basescu si al proiectelor lui
    si vreti acum sa va ridicam osanale ?

  3. Tovarasii isi dau la cap unii altora ca nu prea mai e de furat! Toti s-au cuplat cu toti: PSD cu PNL, PNL cu PDL, PDL cu PSD. Asta in privinta celor mari. Celelalte, in majoritatea lor, daca nu toate, sunt intesate de politrucii care nu si-au mai gasit loc la masa bogatilor, dar care spera sa joace rol de chelnari. Si Saftoiu si SRS s-au infruptat din ciolan alaturi de Baselu, deci credibilitate ZERO BARAT!

  4. SRS, articolele tale nu au suflet; ai scris atat ca sa ce? Ce ai vrut sa zici, ca Basescu nustiu ce… cunoastem ura ta Voiculesciana ptr Base! Dupa primele 5 randuri imi dau seama ca articolul nu e scris de BTI si asa ca dau scroll la urma, ma conving si citesc ultimele cuvinte care-s despre Basescu; cu tot respectul dar fii mai miner cand scrii!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998