CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Catalin Botezatu: ”Elena Udrea a stiut sa se puna in lumina prin frumusete”

0 comentarii / 1873 vizualizări / 16 februarie 2012

Designer-ul Cătălin Botezatu analizează, într-un interviu pentru Inpolitics, modul în care se îmbracă politicienii mioritici și explică de ce Elena Udrea este atât de controversată și de comentată. Totodată, Bote îi sfătuiește pe aleși să nu epateze vestimentar în viitoarele campanii electorale pentru a nu jigni astfel electoratul.

Reporter: Hai noroc Bote. Te-a afectat criza?
Cătălin Botezatu: În 2011 nu m-a afectat. Eu am fost mai deștept. Nu am dat pe nimeni afară ci, din contră, am tot angajat. Nici nu am mărit prețurile. A primat respectul pentru clienți și dorința mea de a rămâne pe piață. Dar, nu mai avem furnizori de marfă în țară. Au dispărut firmele care făceau elastic și bumbac. Portugalia a fost rasă de pe piață. Italia a dublat prețul. Chiar și Armani comandă în China. A trebuit să aleg între Italia și Turcia. China impune prețuri duble.
Rep.: Zici că te descurci…
C.B.: Aiurea… Cel mai mult mă ucide statul cu sistemul lui de penalizări și restanțe. Plătesc penalizarea dar rămâne restanța, datoria. Este un sistem perfid.

Rep.: Îți place Gigi Becali?
C.B.: Din punct de vedere vestimentar, omu’ e puternic. Îl cataloghează lumea greșit pe Becali. El este foarte atent la haine. Nu știu dacă are vreun consilier în sensul ăsta, dar se îmbracă impecabil. Dă o gramada de bani pe costume pe care le comanda la ateliere din Londra. Și chiar are cele mai fine costume… Ce-i drept este opulent, mă refer la butonii lui foarte scumpi și la ceas. Dar, este o opulență asumată. Omu’ are bani. Cămașa și cravata lui sunt impecabile. Are șarm Gigi… chiar dacă face mișto non-stop…
Rep.: Cine mai rivalizează cu el?
C.B.: La haine? Păi… Videanu, Tăriceanu. Să știi că și Băsescu se îmbracă foarte bine. Și, în ultimii ani a învățat și Vadim Tudor cum se face. Înainte vreme eram obișnuiți să-l vedem în costumele alea albe, cu ochelarii ăia mari de soare. În prezent, Vadim arată bine…
Rep.: La fel de bine ca Elena Udrea?
C.B.: Ca o paranteză: există puțină ipocrizie la nivelul televiziunilor. Udrea a fost criticată că a îmbrăcat o rochie de la Dolce Gabbana de 18.000 de euro. Lucrurile nu stau chiar așa. Materialul acela fin, cu stele, îl aveam și eu în atelier. Mi-a fost clientă. Puteam să-i fac eu acea rochie. Aș fi explicat situația dar nimeni nu a sunat. Pe de altă parte, ea este soția unui om de afaceri prosper. Domnul Cocoș este milionar, nu mi se pare anormal ca ea să se îmbrace cu haine foarte scumpe. Dar noi am văzut-o la decolteu, ne-am spălat ochii și apoi am criticat-o. Nu este chiar corect. Elena Udrea a știut să se pună în lumină prin frumusețe. Câte țoape au genți scumpe și nimeni nu le întreabă de unde au avut bani? Pentru mine, Elena Udrea este o femeie frumoasă și elegantă care a știut ce a vrut.
Rep.: Cică o să candideze Irinel la Primăria Capitalei… Se pricepe?
C.B.: Îmi vine să râd… Fiecare ar trebui să facă ceea ce știe să facă. Despre primărie… dacă tu crezi că ai vocația asta, și nu o ai, este într-adevăr nașpa. Trebuie să vii cu niște medicamente pentru o societate bolnavă. Eu nu visez cai verzi pe pereți. Mi-ar fi frică să fac altceva decât ceea ce fac. Revenind, nu cred că un primar trebuie să aibă o imagine bazată pe cancanuri. Un primar este un om gospodar care trebuie să aibă ce să dea de mânare la gâște, la rațe. Nu cred că Irinel este bun la asta.
Rep.: Ce ai făcut de Revelion?
C.B.: Păi m-am distrat. Și am văzut ceva ce m-a speriat…
Rep.: Ce te-a înfiorat Bote?
C.B.: De Revelion, la televiziunile din România, au chemat toate curvele, toate vampele. Cică așa se distrează românii. Există riscul ca oamenii să creadă că așa trebuie să se prezinte manechinele: să aibă silicoane, păr vâlvoi și să arate ca niște prostituate. Nimic mai eronat. Dar noi ca popor am ajuns să promovăm curvăsăria. Este deplorabil. Societatea românească este într-un mare pericol. Există doar două clase: bogați și săraci. Cât timp intelectualii sunt în clasa de jos, o vom duce rău. Suntem bolnavi și trebuie să îi scoatem pe oamenii ăștia de acolo, altfel vom avea parte numai de non-valori. În prezent, fetele învață să fie curve și vor să agațe pe unu’ cu bani. La rândul lor, băieții se duc la sală să facă mușchi și nu îi interesează că nu au nimic în cap. Lucrurile astea trebuie să se schimbe.
Rep.: Moșu’ ăla roșu, cu barbă flocoasă, te-a vizitat anul ăsta?
C.B.: Mie nu îmi mai aduce de mult timp moșu’ un cadou. Cadourile se leagă categoric de copilărie. Acum, eu sunt moșul care face cadouri rudelor, prietenilor și fetelor de la atelier. Îmi face plăcere să văd bucuria pe fețele apropiaților. E drept, uneori am un gust amar să văd că nu am primit nimic. Dar, mă simt bine să fiu înconjurat de oameni fericiți. Uneori și eu mă simt singur, sărac, deprimat și mă regăsesc în zâmbetul fiecărui om în parte. De aceea am și demarat tot felul de acțiuni caritabile.
Rep.: Cum îi sfătuiești pe politicieni să se îmbrace în campania electorală?
C.B.: Să nu epateze, să nu jignească electoratul. Dar, să nu cadă nici în cealaltă extremă, populistă, și să se îmbrace la salopetă, bermude și fes. Oamenii nu trebuie să simtă că le-a venit un șef, ci, un ajutor.
Rep.: Umblă vorba prin târg că ești un fel de Cupidon…
C.B.: Chiar și acum fug să îmi ajut un prieten care a fost părăsit de iubită. Mă pricep la lipeli. Să îți povestesc ce am pățit acum câțiva ani. M-a sunat unu’ pe care nu il cunoșteam și a început să se roage de mine să vorbesc cu fosta lui iubită care l-a părăsit. Mi-a spus că ea este un fan al meu și că el vrea să o ceară de nevastă. Că i-a cumpărat un inel. Eram ocupat până peste cap, dar, băiatul ăsta s-a rugat cu cerul și cu pământul să-l ajut. Era disperat. Da’ și eu nebun, m-am dus să-l ajut. Și am ajuns pe niște coclauri, în Militari, de nu mai știam să ies de acolo… În fine, m-am întâlnit cu fata și i-am dat un buchet de trandafiri. Am rugat-o să îl ierte pe băiat fiindcă el o iubește mult. La doar o săptămână după, am auzit că s-au căsătorit.
Rep.: Păi… succes la noua lipeală…(Interviu realizat de Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998