CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Catarama, afirmatie-bomba: ”Romania ar trebui sa adopte Constitutia SUA”

1 comentariu / 2907 vizualizări / 14 noiembrie 2018

Afaceristul și politicianul Viorel Cataramă, aflat în plin proces de lansare a unui nou partid de dreapta, susține că România trebuie să țină mai aproape de SUA decît de UE și chiar să adopte Constituția americană, dacă s-ar putea, cu unele adaptări, desigur.

Cataramă a declarat azi, pentru DC News, că va candida la prezidențiale cu un program care se va baza în primul rînd pe relația cu SUA:

”Sunt un pro-european, doresc ca Europa să rămînă unită, doresc ca România să facă parte din UE și mă gîndesc cu groază ce se va întîmpla cînd acest conflict mocnit între UE și SUA va lua amploare. Adică nu UE, ci Germania/Franța și SUA. Pentru că noi, românii, ar trebui să fim, în primul rînd, pro-americani și să nu punem niciodată în discuție, dar absolut niciodată, relația noastră de colaborare cu SUA. Gîndiți-vă ce ar fi fost în primul război mondial, în al doilea, care ar fi fost rezultatul dacă nu intervenea America?

”România ar trebui să adopte sistemul american, pentru că e cel mai performant”

Prin urmare, relația cu SUA ar trebui să fie primordială. Merg pînă acolo încît cred că România ar trebui să adopte Constituția Statelor Unite, cu modificările necesare pentru România, cu retușuri adaptate realităților României. România ar trebui să adopte sistemul american, pentru că este cel mai performant din lume. Sistemele europene se dovedesc pe zi ce trece tot mai anchilozate și tot mai dispuse la compromisuri cu socialismul” a mai spus politicianul.

O situație care se regăsește și la noi, în opinia sa:
„Există o mare masă care nu mai votează niciun partid pentru că toate partidele sunt socialiste. Aceşti oameni care au vederi de dreapta nu se simt reprezentați, astăzi, de niciun partid. Că sunt partide care îşi spun de dreapta, prin opoziţie cu PSD şi ALDE, este fals. Nu sunt de dreapta. Nici USR nu este de dreapta, nici Cioloș nu este de dreapta. Cioloș este chiar comunist.

”Cioloș a îngropat țara şi PNL, vrea să îl îngroape acum şi pe Iohannis”

Când a fost premier, a adoptat măsuri comuniste, a plafonat prin lege preţuri şi salarii, a lovit în sectorul privat cu o ferocitate care m-a îngrozit. Îşi spun de dreapta pentru că sunt anti-PSD, dar că ideologie şi programă sunt la fel dacă nu chiar mai răi, că nu ştiu ce să facă. Cioloș a guvernat pe măsuri comuniste socialiste. A avut posibilitatea să schimbe ţara şi a îngropat-o, la fel şi pe partidul PNL. Vrea să îl îngroape acum şi pe Klaus Iohannis, care a stat comod şi cu spinarea plecată în străinătate”, a mai declarat Viorel Cataramă. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. sper ca nu il pregatesc americanii pe retardatul de catarama sa fie bolsonaro sau salvini al romaniei, catarama nu are forta si e impopular

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998