CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Catarama: ”Cind electoratul te simte ca esti un cacacios, ai pierdut votul”

0 comentarii / 4491 vizualizări / 12 aprilie 2017

Magnatul Viorel Cataramă tinde să demonstreze valabilitatea vechiului proverb cu bătrînii care trebuie cumpărați atunci cînd nu-i ai. Într-un interviu acordat Realitatea TV, liberalul a tras semnalul de alarmă în PNL, partidul pe care l-a salvat cîndva de la dispariție după gafele lui Radu Câmpeanu, avertizînd că actuala criză de identitate tinde să-l ducă și mai în jos și că sunt necesare măsuri urgente, pentru că formațiunea s-a cam umplut de figuri de stînga care se pretind de dreapta.

Afaceristul a criticat foarte aspru actualul guvern PSD, deși a punctat că precedentul guvern social-democrat a făcut treabă bună pentru mediul de afaceri, dar a afirmat și că PNL nu reușește să facă o autentică opoziție executivului.
”Cred că e o derută totală (în guvern n.n.), cred că primesc deja semnale că aceste măsuri populiste se vor întoarce împotriva lor dramatic și încearcă ușor-ușlor să revină la normalitate. Asta e și speranța mea, că acest avînt populist va fi stopat de realitate” a spus liberalul adăugînd că mișcările de stradă din ultimele săptămîni ar fi trebuit să ducă la alegeri anticipate. ”PNL trebuia să ceară în ianuarie alegeri anticipate, să spună străzii să vină alături de el pentru ca împreună să declanșeze alegeri anticipate în România, să schimbăm o guvernare anti-națională cu una națională. Trebuie să-ți identifici electoratul și să stai alături de el” a mai spus el.

Din păcate, ”PNL are o inactivitate politică, de cîtva timp încoace, are o frică teribilă de a nu supăra electoratul stângii şi nu face absolut nimic pentru electoratul dreptei, drept pentru care a scăzut dramatic. Nu are lideri capabili să aibă un mesaj de dreapta coerent, cu carismă, cu discurs, cu tot ce-i trebuie unui lider politic să atragă electoratul dreptei”, a opinat Cataramă.

”În PNL sunt multe figuri de stînga care fug ca dracul de tămîie de măsurile de dreapta”

”Cînd sunt de dreapta, nu mă interesează că mă înjură ăia de stînga. Electoratul dreptei nu sunt neapărat patronii, cît angajații din mediul privat, care se duc spre 7-8 milioane de oameni. Ăștia sunt oamenii ale căror interese trebuie să le sprijin necondiționat. În ultimul timp, PNL nu a militat în mod ferm, coerent şi credibil pentru sprijinirea intereselor electoratului care votează dreapta. De aia cei 500.000 de oameni au ieşit în Piaţă împotriva PSD, dar nu au trecut de partea PNL, nici în sondaje și nici la alegeri. Asta e marea problemă a PNL și e structurală, pentru că în interiorul lui sunt multe persoane cu vederi de stînga, care cînd trebuie să aplice măsuri de dreapta fug ca dracul de tămîie” a afirmat liberalul.

”În PNL pot exista curente, dar partidul trebuie să aibă ideologie de dreapta şi să nu-i fie frică. În momentul în care electoratul te simte că ţi-e frică, că eşti un căcăcios, că nu ai curajul să-i aperi interesele ca să nu-l superi pe vecin, ai pierdut votul. E simplu” a conchis Cataramă. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998