CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Catarama demisioneaza din PNL si lanseaza un nou partid

5 comentarii / 2728 vizualizări / 12 noiembrie 2018

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a anunţat, azi, într-un comunicat de presă, că a demisionat din PNL şi că va înfiinţa o nouă formaţiune cu numele Dreapta Liberală (DL), urmând ca în 2019 să candideze la alegerile prezidenţiale.

„Astazi mi-am dat demisia din PNL.
Am hotarat sa infiintez partidul DREAPTA LIBERALA (DL), primul partid din Romania care se formeaza in jurul unei ideologii clar definite, cu urmatorul program politic:
1. Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de munca.
2. Anularea tuturor pensiilor speciale pentru politicieni si persoanele din aparatul administrativ.
3. Stabilirea pensiei minime la 1.000 lei (cel putin 70% din salariul minim).
4. Eliminarea privilegiilor ”aristrocatiei bugetare”: disponibilizarea a 25% dintre angajatii sectorului public si inghetarea cresterilor salariale in acest sector pentru urmatorii doi ani.
5. Sustinerea puternica a sectorului privat: incurajarea productiei si a serviciilor autohtone, stimularea exporturilor (inclusiv printr-o politica de curs adecvata) si descurajarea importurilor.
6. Lege fara exceptii: sarcina fiscala va fi asezata in functie de marimea venitului, nu in functie de tipul acestuia si de forma de organizare a activitatii; cota unica stabilita la 10%, TVA bazat pe taxare inversa.
7. Salariul minim, stabilit prin negocieri intre patronate si sindicate.
8. Stimularea dezvoltarii invatamantului particular (indeosebi a celui superior), concomitent cu acordarea de catre stat a unor burse pentru copii proveniti din familii cu venituri reduse (dar cu rezultate foarte bune la invatatura), pentru a urma cursurile acestor scoli.
9. Reformarea din temelii a sistemului asigurarilor medicale de sanatate, concomitent cu stimularea dezvoltarii sistemului de sanatate privat; intr-o prima etapa, costul sanatatii va fi suportat in proportie de 70% de catre stat (CNAS), restul de 30% de catre sistemul privat de asigurari de sanatate (similar ca la pensii, Pilonul 2).
10. Includerea Romaniei in spatiul Schengen (am indeplinit toate conditiile tehnice pentru aderare).
11. Consolidarea independentei justitiei si a separatiei puterilor in stat; elaborarea unor legi clare, care sa sustina lupta impotriva coruptiei.
12. Promovarea oamenilor de afaceri in functii publice”, se arată în comunicatul fostului liberal.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Pazea, intra Oblio in politica, pe cont propriu. Acu sa te tii!

  2. Dupa cum vedeti, pensile speciale pentru securache, politie, magistrati si armata raman. Omu nu are nicio problema cu principiul, pe el il deranjeaza ca sunt prea multi cei care iau pensii speciale si banii nu mai ajung la toti ai nostril.

  3. Franklin a sesizat corect!Catarama e si el din sistem, care s-a decis sa „acopere” si segmentul acesta, mai „de dreapta” …

    • Securistul frenclin nu prea observă securiștii de la USR. Acolo e și el.

  4. Apropo de sistem si de pensiile speciale… „Potrivit datelor transmise la solicitarea „Adevărul” de Casa de pensii a Ministerului Apărări Naţionale, în luna octombrie se aflau în plată 79.676 pensii militare, media lunară a acestora fiind de 3.476 lei.
    Pensia medie a militarilor este de 2,93 de ori mai mică decât cea stabilită prin legile speciale emise în perioada 2015 – 2017, de care beneficiază 9.129 persoane, foştilor parlamentari, judecători, procurori, grefieri, piloţi din aviaţia civilă, angajaţi ai Corpului Diplomatic şi ai Curţii de conturi.
    Pensia medie a foştilor angajaţi ai MapN se ridică la 3.476 lei, în timp ce media pensiilor speciale este de 10.185 lei.” Sunt date oficiale. Apoi, in toata Europa si NATO militarii au pensii de serviciu.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998