CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Catarama, mesaj-soc: ”Dreapta a guvernat Romania numai in perioada Ponta”

0 comentarii / 2315 vizualizări / 2 mai 2017

Afaceristul Viorel Cataramă, liberal din 1990, a făcut recent, într-o emisiune televizată, o afirmație care ar trebui să dea serios de gîndit. Mai exact, al susține că, în România, stînga a guvernat aproape în permanență, inclusiv în perioada CDR, cu excepția notabilă a scurtei perioade de guvernare Victor Ponta, care a fost, efectiv, de dreapta.

„România, fără întrerupere, a fost guvernată de stânga. CDR-ul nu a fost de dreapta niciun moment, a făcut aceeaşi treabă pe care a făcut-o şi PSD-ul. Ce pot să spun este că Victor Ponta a făcut o reducere a fiscalităţii în România şi atunci l-am apreciat şi-l apreciez. Pot să spun că dreapta a guvernat atunci când a fost Ponta la guvernare, deşi a fost un guvern de stânga. Pentru acea reducere a fiscalităţii.”, a susţinut Cataramă, invitat la emisiunea Jocuri de putere a Realității TV.
El a explicat că și în interiorul CDR grosul viziunilor erau de stînga, după cum nici alianța DA nu ar fi fost de dreapta.

Nici în prezent lucrurile nu stau mai bine:
„PNL-ul nu e credibil să se adreseze stângii, câte puţin, câte puţin se duce din electoratul de dreapta către PSD(…)Avem parte de o stângă foarte puternică şi de o dreaptă căzută (…) În ce situaţie am ajuns…PNL se teme de subiect, iar stânga vine şi adoptă această idee. PNL pierde câteva sute de mii de voturi şi PSD câştigă. PNL stă la cutie şi moare de frică să nu îi supere pe cei nevoiaşi, iar PSD vine şi spune „Lăsaţi, luăm noi această iniţiativă”. Au dispărut valorile de dreapta: biserica, familia, munca, proprietatea, moralitatea. Suntem invadaţi de mitocani şi mitocănie. Oamenii de treabă nu pot ieşi să se ia la trântă cu mitocanii şi nu se pot manifesta în spaţiul public”, a explicat afaceristul.

„România e împărţită în două: oameni care muncesc de dimineaţa până noaptea şi sunt invizibili în spaţiul public şi mitocani, care au invadat ţara” a mai spus el.

O altă teorie dură a magnatului e aceea că, la noi, banii sunt direcționați de către stat aiurea, spre domenii neproductive, inclusiv către sportul de performanță:
„La noi se sponsorizează echipe de fotbal, de baschet, de handbal cu sute de milioane de euro şi în loc să se facă străzi şi spitale, se duc acolo. Aţi văzut în Elveţia echipe de fotbal mari şi e cea mai bogată ţară din Europa? Ei dau banii în alte direcţii. Nadia Comăneci, Ilie Năstase au fost simboluri în timpul comunismului. Concret, cu ce au trăit românii mai bine, pentru că Nadia Comăneci a luat 10 la Montreal? Ce a câştigat România concret? Prestigiul nu ţine de foame. Viaţa noastră a fost la fel. Fiecare ţară are nevoie de simboluri, dar cu simboluri nu se face primăvară. Să ne îndreptăm privirea către Elveţia, ei dau banii în cu totul alte direcţii. Pentru elveţieni nu cântă imnul, dar au cel mai ridicat nivel de trai din Europa, pentru că banul este chibzuit.”.

”Noi am avut tendinţa să luăm ce e mai prost de la vecini, nu ce este mai bun. Dacă este vreun stat unde se dau ajutoare sociale mari, hai să luăm şi noi. Anglia este un etalon la fel de bun, are cu totul o altă legislaţie, Germania o înaltă tehnologie, pe care noi nu o avem. Eu au protecţie socială pentru că veniturile lor sunt foarte mari şi corupţie 0.”, a mai susţinut acesta. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998