CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Catarama: ”PNL – partidul cu cei mai slabi presedinti”

0 comentarii / 2054 vizualizări / 12 iunie 2014

Fostul liberal Viorel Cataramă, omul care a asigurat supraviețuirea PNL în cea mai grea perioadă a existenței sale, între 1992-96, afirmă, într-o emisiune a Realității TV, că marea problemă a partidului au reprezentat-o președinții, mai toți extrem de slabi politic.

Iată cum se prezintă ”lista neagră” a lui Cataramă:

Radu Câmpeanu. Nu a făcut nimic pentru PNL până a devenit președintele PNL. PNL l-a făcut candidat la președinție și șeful Opoziției din România. Ce face pentru partid domnul Radu Câmpeanu? Scoate PNL din CDR, are inițiativa cu Regele candidat la Președinție, scoate partidul din Parlament, îl duce la 0,8% din electorat. Și cu asta cariera de vârf a domnului Câmpeanu se încheie în 1992.

Mircea Ionescu-Quintus. Ce a făcut domnul Quintus până să ajungă președinte al PNL? Nu mare lucru, pentru că nu a avut mult timp, n-a avut posibilitatea. Este singurul președinte al PNL care a fost un garant al statutului și pentru asta este iubit și stimat în PNL. Este singurul președinte care nu a condus efectiv partidul. Patru ani l-am condus eu, patru ani l-a condus Valeriu Stoica. Ce am făcut eu? Am dus partidul în Parlament cu 50 de parlamentari

Valeriu Stoica. A spart CDR, a candidat atât la Primăria Capitalei, cât și la Președinția României singuri, astfel încât l-a scos pe Traian Băsescu primar general al Capitalei.

Theodor Stolojan. Ce a făcut Th. Stolojan pentru PNL înante să devină președintele partidului? Nimic. PNL îl face candidat la președinție, îi dă o funcție extrem de importantă, dar domnul Stolojan evident se îmbolnăvește, face rocada și PNL îl face președinte al României pe Traian Băsescu. Apoi domnul Stolojan face PLD, ia 6-7% și face fuziune cu PD, rezultând PDL.

Călin Popescu-Tăriceanu. Ce a făcut domnul Tăriceanu până să ajungă președinte PNL pentru partid. Nimic. În schimb, PNL l-a făcut ministrul Industriiilor, apoi premier. Ce face domnul Tăriceanu după ce ajunge președinte PNL? Sparge Alianța DA și pornește un război cu Traian Băsescu și PDL. Ia niște măsuri extrem de neliberale, crește aparatul bugetar, crește nejustificat salariile și pensiile și apoi ia cel mai bun scor din istoria PNL – 18%, după care fiind un prost negociator scoate PNL de la guvernare și conduce la nașterea unui mamut PSD-PDL care a distrus opoziția.

Crin Antonescu. Ce a făcut domnul Antonescu până a fost președinte al PNL? Nimic. PNL l-a făcut ministru al Sportului, candidat la președinție, președinte al Senatului, președinte-interimar al României. Ce face domnul Antonescu? Creează un nou mamut politic, USL, care spulberă opoziția și ajunge președinte-interimar, unde îl menține pe Traian Băsescu președinte al României”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998