CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Catarama – punctul pe I: ”Toate partidele din Romania sunt socialiste”

1 comentariu / 2595 vizualizări / 2 noiembrie 2019

Magnatul Viorel Cataramă, candidat prezidențial din partea Dreptei Liberale, face o afirmație neașteptată într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu: în România, toate partidele sunt de stînga. Afaceristul explică și că s-a înscris în cursa electorală tocmai pentru a semnala această stare de lucruri care produce pagube României de trei decenii.

”M-am înscris din disperare. Din disperarea unui om care de 30 de ani lucrează în sectorul privat, sector care de 30 de ani este tamponat sub o formă sau alta de statul socialist român. Exporturile sunt descurajate, importurile sunt încurajate, societățile private dau faliment și pe cale de consecință cinci milioane de români au plecat în străinătate iar zilnic, în acest moment, 200 de români pleacă în străinătate prin închiderea unor societăți din sectorul privat. Activitatea economică este în scădere, producătorii români nu mai au piață de desfacere nici la export nici pe piața internă afacerile sunt în pericol și este evident că în condițiile în care toate partidele politice sunt de stânga, sunt socialiste, neomarxiste sau neocomuniste și toate, dar absolut toate, umflă statul până pleznește și dau privilegii nenumărate și ajutoare sociale celor care sunt angajați la stat, cineva trebuie să apere și sectorul privat și nu poți apăra din tribună, trebuie să intri în arenă și să joci. Deci, disperarea m-a făcut să încerc să lupt pentru interesele economiei românești și ale sectorului privat. Ce mă recomandă? Ce-l recomandă și pe Donald Trump. Experiența de om de afaceri care timp de 30 de ani, cu bune și cu rele, controversat, dar a reușit să supraviețuiască tuturor problemelor, știe să conducă o societate și este cel mai calificat dintre toți să conducă o țară pentru că și o țară se conduce după următorul principiu: trebuie să faci profit țara ta și pentru cetățenii ei și profitul se face prin negocieri și prin relații economice și printr-o economie puternică bazată pe un sector privat puternic” a explicat Cataramă. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Sunt doua aspecte majore care-l diferentiaza pe Catarama de Trump:
    1. Trump e patriot
    2. Trump stie ca pentru un sector privat puternic ai nevoie de un stat puternic. Pe scurt, statul si piata sunt intr-un raport de complementaritate. De altfel, statul american – fie prin diplomatie, fie prin razboi – a deschis constant piete pentru capitalul american. Viziunea lui Catarama, de tipul stat vs. piata, e o viziune ieftina, pe care o impartasesc toti economistii din Romania care gandesc libertarian, dar care nu pot gandi strategic.
    A zis bine cineva, candva, ca tovarasul Catarama a facut scoala de chelneri, iar ,,viziunea” lui economica o demonstreaza cu prisosinta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998