CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cauza si efectul insultei

0 comentarii / 1515 vizualizări / 24 iunie 2011

Ma simt nevoit sa revin asupra celui mai scandalos subiect din ultima vreme. Grava insulta pe care Presedintele Traian Basescu i-a adus-o Majestatii Sale Regele Mihai. De ce a procedat astfel? Care ii sunt adevaratele intentii? Si, pana la urma, care va fi efectul?
Aprehensiunea domnului Traian Basescu fata de Regele Mihai isi are originea, in mod evident, in educatia sa precara. Nefiind nici macar un autodidact si avand studiile pe care le are in materie de marina si nimic mai mult, Traian Basescu este un produs tipic al invatamantului si educatiei de tip comunist. Lectiile sale de istorie s-au limitat la ceea ce i s-a predat la scoala. Si de unde a invatat atat cat a invatat. Pentru ca el insusi marturiseste ca era un chiulangiu. Si ca prefera, de cate ori avea posibilitatea, sa se refugieze in toaleta scolii pentru a fuma. In continuare, e greu de presupus ca a avut vreun acces la cartea de istorie. Nu poate fi suspectat ca ar fi studiat lucrari de acest fel, nici in timpul scolii de marina si nici ulterior, pe parcursul croazierelor comerciale ori in porturile in care ancora. Unde, tot dupa propriile sale marturisiri, prefera sa-si petreaca timpul la bordel.
Dar nu simpla neintelegere a istoriei si nu o rasturnare a sistemului de valori generat de ignoranta l-au determinat pe Presedintele Traian Basescu sa-l insulte pe Regele Mihai. Ci pur si simplu faptul ca Regele Mihai este total diferit de el insusi. Are o alta tinuta. Un alt comportament. O alta morala. Si credinte cu totul diferite. Fata de Dumnezeu. Fata de patrie. Fata de popor. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998