CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Cazarea refugiaților ucraineni – afacere prosperă pentru băieții deștepți ai închirierilor

6 comentarii / 2222 vizualizări / 28 septembrie 2022

Doar în primele trei luni de după invazie, statul român a cheltuit zeci de milioane de euro pentru cazarea refugiaților ucraineni, punînd bazele unei afaceri bănoase pentru ceea ce am putea numi băieții deștepți ai închirierilor, atrage atenția deputata AUR Raisa Enachi, într-o interpelare către ministrul Finanțelor, Adrian Cîciu.

”Pentru hrana și cazarea refugiaților ucraineni, guvernul a plătit peste 100 de milioane de lei, doar că nu se știe pentru cîte persoane” afirmă Enachi.

”Zeci de milioane de lei neimpozitați s-au scurs către persoane private care au găzduit cetățeni ucraineni. Aproape 108 milioane de lei au fost cheltuite de stat în perioada aprilie-iunie pentru cazarea și hrana cetățenilor ucraineni. Din această sumă, 87,3 milioane sunt bani decontați de către persoane fizice, care au cazat ucraineni, iar restul, de către persoane juridice. Această practică a devenit destul de atrăgătoare în comparație cu veniturile tipice din chirii, unde veniturile sunt mai mici și există taxe fiscale. Cei care primesc bani pentru cazarea ucrainenilor – până la 2.100 de lei pe lună pentru fiecare persoană fizică – nu trebuie să declare acest lucru la ANAF. Guvernul nu numai că nu a acordat direct ajutoare pentru locuințe refugiaților, dar oferă chiar și subvenții pentru hrană celor care îi găzduiesc.
Stimate dle ministru, vă rog să îmi precizați cum sunt decontate cheltulelile zilnice pentru hrana și cazarea cetățenilor ucraineni? De unde obține statul acești bani?” solicită deputata AUR. (B.I.)

foto: UNCHR

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. F. buna intrebarea pt. cretinul Cacaciu…

 2. Răspunsul la întrebarea doamnei Enachi e simplu. Statul obține acei bani de la fraieri, în speță de la noi. Că doar nu-i ia de la Werner, Ursula sau Biden.

 3. pentru 6 miloane de persoane,
  cu anticipatie.

 4. Romania plateste ca sa fie colonizata de straini si sa se inmulteasca ciorile.
  Colonia rrommnia, la groapa de gunoi a istoriei.

  • Du-te dracu de dement sub acoperire. Iar ai iesit sa spurci romanii, descreiratule? Te stim, Muci in cap.

  • exact.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998