CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Cazul Andrei Plesu ot falsul GDS

0 comentarii / 2241 vizualizări / 26 februarie 2012

Regizorul Sorin Iliesiu il ataca la baioneta, printr-o scrisoare deschisa, pe Andrei Plesu. Si, implicit, deconspira Grupul pentru Dialog Social. Drept oficina a Presedintelui Traian Basescu. Imi voi permite sa merg ceva mai departe. Pot sa-mi permit, pentru ca, incepand din momentul in care Stelian Tanase a fost ejectat din GDS, pe la inceputul anilor 1990, am devenit din ce in ce mai circumspect in raport cu GDS. Iar ulterior am aflat, la randul meu, lucruri uluitoare. Care s-au confirmat. In sensul ca, inainte de a fi devenit o oficina a Presedintelui Traian Basescu, GDS a fost o oficina a Securitatii. Si, ca orice firma acoperita care se respecta, GDS a reusit sa atraga in jurul agentilor de influenta si de diversiune si multi inocenti. Care au cautionat fara sa stie porcaria.
La inceputul lui decembrie 1990, a fost ratata rasturnarea, pe cale pasnica, printr-o veritabila revolutie, a regimului Ion Iliescu. Care era de sorginte comunista. Si care il avea drept unul dintre exponenti pe asa – zisul “filozof al ingerilor”, Andrei Plesu. Aceasta actiune a fost ratata pentru ca o cartita a subminat-o. Ea se numeste GDS. Si reusise sa se plaseze chiar in epicentrul unui conglomerat de organizatii ale societatii civile, intre care cele mai importante erau Liga Studentilor si sindicatele, altele decat UGSR.
Cine este GDS si cine este Andrei Plesu? In ordine inversa. Andrei Plesu a fost liderul Asociatiei Studentilor Comunisti de la Institutul de Arte Plastice, membru PCR de la 19 ani. Organizator de grupa de partid. In 1968, ii “prelucra” pe studentii care nu participasera la demonstratia anticomunista si ii infiera pe participanti. Apoi a devenit agent al Securitatii, plasat in asa – numita Miscare Transcedentala, una dintre cele mai abile operatiuni ale politiei politice romane. Care a avut drept dubla tinta identificarea intelectualilor predispusi la disidenta si infiltrarea unor agenti acoperiti in Vest, dupa ce acestia fusesera credibilizati prin miscarea numita “Meditatia Transcedentala”. Exista documente autentice chiar in arhiva CNSAS, prin care Andrei Plesu insusi recunoaste, sub semnatura, ca a colaborat cu Securitatea. Acelasi Andrei Plesu devine membru CNSAS, incalcand legea, intrucat fusese membru PCR si nu unul oarecare. Dupa care, se dovedeste ca sotia sa a fost, la randul ei, colaboratoare a Securitatii. Plesu, un fel de lup, pus sa deconspire oile.
Si ce este astazi Grupul pentru Dialog Social? Pur si simplu un instrument de manipulare politica. Care nu are nimic de-a face cu societatea civila. De ce? Raspunsul este simplu. Nucleul dur al Grupului ocupa demnitati in statul roman. Si, ca atare, nu ar avea ce sa caute in organizatie. Iata-i pe cativa dintre ei: Catalin Avramescu, Teodor Baconschi, Rodica Culcer, Alexandru Lazescu, Monica Macovei, Horia – Roman Patapievici, Vladimir Tismaneanu, Sever Voinescu, Cristian Preda. Si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista si boss GDS, Andrei Plesu.
Acestia transpira pentru a reprezenta societatea civila. Politia politica i-a folosit pana cand a stors untul din ei. Iar Traian Basescu si-a asigurat, si cu ajutorul acestora, un al doilea mandat. Cand unii dintre ei au lasat impresia ca se distanteaza, cum este Andrei Plesu, au facut-o numai si numai pentru a salva aparentele. Agonia GDS nu mai poate fi prelungita. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998