CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cazul Baconschi sau cum ”repara” Boc gafele prin alte gafe mai mari

0 comentarii / 1577 vizualizări / 23 ianuarie 2012

Incredibil: nici în ceasul al 12-lea actuala putere nu dă semne că înțelege exact care e principala nemulțumire a românilor care protestează în stradă de zile-n șir sau măcar sunt alături de cei care protestează. E vorba de dorința stopării unui stil de guvernare care s-ar putea numi ”conduc cum vrea mușchii mei” și care a luat amploare de la un an la altul, motorul principal fiind președintele – ”jucător” Traian Băsescu.

Dovada că guvernanții nu au înțeles nimic e că și atunci cînd vor să dea o mică satisfacție străzii, o fac tot nedemocratic. Azi, premierul Boc a anunțat în plenul parlamentului că a decis demiterea din guvern a ministrului de Externe, Theodor Baconschi, pentru declarații jignitoare la adresa românilor și și-a cerut scuze în numele acestui.

Frumos, dar există cîteva necunoscute.

În primul rînd, Baconschi a fost numit de Boc negociator cu societatea civilă DUPĂ ce a făcut declarațiile incriminate; unde erau, atunci, regretele lui Boc?
În al doilea rînd, Boc a luat decizia în cauză absolut de capul lui, întrucît în ședința Biroului Permanent al PDL, de azi dimineață, nu s-a suflat o iotă pe această temă. Unde mai este, atunci, fireasca consultare cu partidul înaintea unei decizii de asemenea anvergură, așa cum se întîmplă în democrațiile autentice? Întrebat direct de ziariști, după ce a părăsit plenul, dacă a discutat demiterea în BPN, Boc a refuzat să răspundă. Încă o decizie că ”așa a vrut mușchii lui”.

În fine, Baconschi a declarat post-factum că a fost înștiințat de decizia premierului prin SMS și că nu i s-ar fi reproșat nimic pe linie guvernamentală. Comentariile sunt de prisos.

Nu e singurul eveniment care arată că Boc e incapabil să înțeleagă unde a greșit în relația cu românii.

Nu mai departe decît zilele trecute el și-a numit un consilier personal președinte al Transelectricii, una dintre marile companii de stat, încălcînd și legislația în vigoare și regulile bunului simț.

Concluzia e simplă: unde, la vîrf, s-a pierdut complet busola și se iau măsuri pripite, influențate nu de analize lucide, ci de inspirații de moment. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998