CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cazul Ciolos – va fi anchetata administrativ stewardesa de la Tarom?

0 comentarii / 4616 vizualizări / 5 septembrie 2016

”Premierul Dacian Cioloș a zburat duminica spre Germania, unde efectueaza o vizita oficiala la Munchen, cu o cursa de linie Tarom, la clasa Economic. La urcarea in avion, primul ministru a fost invitat de o stewardesa sa ia loc la clasa Business, insa Dacian Ciolos a refuzat”, relateaza TVR, preluată de Hotnews. ”Primul ministru si-a facut loc, cu bagajul, pana la scaunul sau si s-a asezat alaturi de seful Cancelariei, Dragos Tudorache. Intreaga delegatie oficiala, in jur de 8 persoane, a calatorit cu clasa Economic” se mai relatează în știre.

Informația sus citată a făcut turul întregii prese, fiind întîmpinată cu aplauze, ori, după caz, cu unele critici, premierul Cioloș fiind suspectat de jocuri politicianiste de imagine.

Noi vom pune problema nițel altfel.

Conform informațiilor publice, Tarom a încheiat anul 2015 cu o pierdere netă de 27,4 milioane de lei (6,1 milioane euro).
Datoriile Tarom la sfârşitul anului trecut au depăşit 228,7 milioane lei (50 milioane euro).

Un bilet dus-întors București-Munchen, la clasa economic, costă la Tarom 439 de euro.
Unul la clasa business, 1183 de euro, de aproape trei ori mai mult.

Întrebările care se impun, în aceste condiții, sunt:

– În baza căror prevederi legale o stewardesă angajată a falimentarei Tarom poate oferi, cu de la sine putere, un loc la business class unui client care a plătit doar pentru economic class?
– Cît de frecvent se recurge la asemenea gesturi ”galante” față de VIP-uri la nivelul companiei de stat Tarom?
– Se va declanșa o anchetă a organelor abilitate în cazul respectivei stewardese și, eventual, a managementului falimentarei companii de stat, la fel cum s-a declanșat în cazul celor trei ofiţeri ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPRPCIV) Bucureşti, cercetaţi administrativ de MAI după ce au permis intrarea lui Tăriceanu prin curtea interioară a clădirii, ocolind coada, pentru a-şi preschimba permisul auto? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998