CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cazul Daea – Auschwitz sau lectia de maxima ipocrizie servita de PNL

7 comentarii / 6431 vizualizări / 26 iulie 2018

Mare scandal mare după ce ministrul Petre Daea a comparat ieri sacrificarea porcilor cu cea a evreilor, în lagărele naziste. N-au apucat organismele evreiești ori reprezentanții societății civile să critice nefericita exprimare, că a sărit PNL cu sfîntă indignare, cerînd imediat demisia păcătosului. Tocmai PNL??

Poate exprimarea ministrului agriculturii a fost neinspirată ca formă și o rectificare plus niște scuze – ceea ce Daea a și făcut, de altfel – erau obligatorii.
Dincolo de asta, însă, rămîne stupefiantă ipocrizia politicienilor autohtoni, capitol la care excelează liberalii.
„Astăzi, la prima oră, ministrul Agriculturii, Petre Daea trebuie să-şi prezinte demisia şi să ceară scuze public victimelor Holocaustului de la Auschwitz. În caz contrar, o somăm pe doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă să îl demită urgent. Comparaţia victimelor de la Auschwitz cu incinerarea animalelor este intolerabilă şi trebuie sancţionată public imediat”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, pe Facebook, la prima oră a dimineții.

Este vorba de același PNL care, în ultima campanie electorală, a defilat cu un afiș scandalos în care Dragnea apărea în uniformă militară și se vorbea despre ”pogromul” de guvernare al PSD; în urma unei decizii a Biroului Electoral, PNL a fost obligat să retragă scandalosul poster, difuzat intens pe rețelele sociale și nu numai.

 

pnl_pogrom_23432900

Este vorba de același PNL care, tot în preajma alegerilor parlamentare din 2016, îi propunea Denisei Rifai de la Realitatea TV să candideze pe listele sale, exact în momentul în care aceasta lansase legendara teză a conducerii al-Qaeda de către evrei, ceea ce a provocat protestul deputatului evreilor, Aurel Vainer, acesta sugerînd renunțarea la cooptarea ziaristei în partid.

Este vorba de același PNL care îl propunea pe Marian Munteanu candidat la primăria generală, în 2016, un negaționist al Holocaustului și personaj cu poziții antisemite cunoscute, ceea ce a dus la intervenția Institutului ”Elie Wiesel” și reacții dure în presa din Israel.

Este vorba de același PNL al cărui președinte, Crin Antonescu, făcea un gest stupefiant în 2012, la comemorarea Holocaustului în parlamentul României, cînd, după ce anunța marți, 10 octombrie, ședința solemnă dedicată evenimentului, în Senat, dispărea cu desăvîrșire a doua zi, fără explicații, de la ședința propriu-zisă, deși era președintele respectivei camere, ofensă ce nu a scăpat MAE din Israel și altor foruri.
Același Crin care refuza să ia distanță de Dan Șova, aliatul său din USL, cînd acesta nega Holocaustul la TV; ori care făcea apologia unor legionari, în articole din anii 90.

Este vorba de același PNL care susținea în 2013 un antisemit notoriu, fostul peremist Lucian Bolcaș, pentru CCR.

Ori al cărui deputat Cristian Buican vorbea în parlament, în noiembrie 2011, despre faptul că „Holocaustul bugetarilor are culoare portocalie”, adică o metaforă similară celei a lui Daea de ieri. Nimeni din partid nu i-a sărit în cap la acea vreme. Cum nu i-a sărit nici lui Iohannis, după celebra declarație cu Dragnea și evreii.

Este vorba de același PNL al cărui președinte a băgat recent plîngere penală contra premierului României sub acuzația de trădare în favoarea Israelului, ceea ce a dus la anularea ședinței mixte de guvern România-Israel.

Exemplele ar putea continua, dar ar fi inutil: nici PNL, nici alt partid autohton nu a făcut pînă acum dovada că ar fi înțeles una dintre cele mai importante lecții, aceea că, în politică, mai devreme sau mai tîrziu, ipocrizia te prinde din urmă și te taxează sever. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Ipocrizia, fatarnicia, fariseismul sunt toate atribute ale oligofrenilor, depravatilor, ticalosilor ce se auto-intituleaza ‘clasa politica’ din Romania.

  Pentru corectitudine, trebuie precizat ca aceste atribute pot fi, si trebuie puse in sarcina TUTUROR partidelor politice din Romania, in mod egal si fara deosebire.

  Totodata, trebuie mentionat ca etichetarea in bloc a unui intreg partid – oricare ar fi el – cu epitetele de mai sus ar fi complet gresita, atat timp cat in TOATE partidele, fara exceptie, se regasesc oameni de caracter, de valoare, de buna si foarte buna calitate, fata de care ar fi incorecta aceasta catalogare.

  Singura mare problema este ca proportia acestor oameni de calitate in ORICARE dintre partidele din Romania este insignifianta, astfel incat norma generala este definita – din pacate – de epitetele de mai sus.

 2. Daea este singurul ministru al agriculturii de la ’89 până în prezent care a făcut ceva pentru România. Plata subvențiilor la timp pentru fermieri și refacerea sistemului de irigații , adică relansarea agriculturii românești !
  Vis-a-vis de acea comparație a fost doar pentru a putea evidenția mai bine operațiunea de izolare și eradicare a focarului
  de pestă porcină africană.

 3. Daea e un ministru ceva peste ,medie, dar ar trebui sa fie mai retinut in afirmatii.Gafa cu porcii este, din pacate, mult prea gogonata , si chiar cred ca ar trebui sa urmeze demisia.Cat despre realizarile d-lui Daea, ele nu valoreaza nimic , atata timp cat nu a fcaut niciun fel de restructurare in minister.Numai in aparatul central are peste 40 de directori, in situatia in care agricultura este aproape 100% privata!Pe langa directorimea din minister , mai are si mii de paraziti prin APIA, si alte agentii si autoritati care ar putea fi comasate fara probleme in Directiile agricole judetene…

 4. NU ! Nu a inteles nimeni nimic din declaratia ministrului Daea. Comparaţia victimelor de la Auschwitz cu incinerarea porcilor bolnavi de pesta este perfecta. Si intr-un caz si in celalalt, numarul victimelor este complet necunoscut. Daca in legatura cu Auschwitz-ul s-au vehiculat cifre aiuritoare (intre 450.000 si 4.000.000) de catre diversi istorici, mai ales evrei, chiar schimbandu-se placutele informative de la acest muzeu de la 1 milion si ceva la 4 milioane (!???), pentru ca cifra finala totala a pierderilor sa coincida cu cifra „sfanta” de 6 milioane din Talmud, tot asa si cifra animalelor este total necunoscuta, greu de estimat. Comparatie mai buna nici ca se putea gasi. Iar evreii nici n-ar trebui sa se supere, atata timp cat in Talmud si alte carti sfinte ale lor, definesc crestinii drept goimi, respectiv animalele lor. Trebuie sa alegem : sa spunem adevarul, sau sa fim „politicieni”, adica ipocriti si mincinosi. Petre Daea este roman adevarat si se exprima ca atare :cinstit, neaos, fara scarbosul „politicaly corect”. Tot respectul pentru el si cat mai multi la conducerea treburilor tarii ca el.

 5. Mult zgomot pentru nimic, in cazul Daia.

 6. Laurentiu, mai usor cu „Mein Kampf” ca lectura de seara!Daea e doar un politician ceva mai rasarit care a facut o gafa prosteasca, nicidecum un „roman adevarat”.Cat despre Holocaust, nici nu are importanta numarul victimelor, oroarea ramane la fel de mare.A fost un mecanism infernal, de exterminare a unei intregi etnii , si s-a soldat cu disparitia comunitatilor evreiesti din Polonia , Ucraina , tarile baltice, Ungaria, etc.Nici Romania nu a fost ocolita de antisemitism si pogromuri si , de aceea, cred ca e bine sa fie sanctionate derpaje ca acele al lui Daea, chiar daca a fost neintentionat…

  • Aberatia minciunilor, exagerarilor, preamaririi unui popor asa-zis sfant, dar in fapt exterminator trebuie sa-si gaseasca finalul. Ideologii si conducatorii comunismului rusesc, in frunte cu mega criminalul Stalin au fost toti evrei. Ideologii nazismului au fost evrei. Familiile Rothschild si Rockefeller, cat si Soros, cei ce conduc asa-zisa Noua Ordine Mondiala , care detin finantele mondiale in proportie de peste 70-80 %, care hotarasc cine sa conduca tarile occidentale relevante , care decid si comanda lovituri de stat pe intraga planeta, care a provocat destabilizarea europeana prin asa-zisii emigranti, sunt toti evrei. Despre ce realitate vorbim ? Ati auzit de “Declaratia Balfour” ? Haideti sa incetam cu lozincile si pretentiile absurde. Ce tampenie spuneti : „Nici Romania nu a fost ocolita de antisemitism si pogromuri …”. Poate necunoasterea dvs. este atat de grava, incat faceti grave erori. La retragerea trupelor romane din Basarabia in 1940, la ultimatumul dat de rusi, evreii din aceasta parte a tarii s-au dedat la crime oribile in masa, asupra militarilor si civililor romani, consemnate in documente, rapoarte si carti chiar ale evreilor. Poate sunteti atat de habarnist ca nu ati citit de perioada stalinista, in care tara era condusa aproape in totalitate de evrei, in care Nicolski si Anna Pauker au condus operatiunile de arestare,condamnare si ucidere a celor mai valorosi 2.000.000 de romani la „Canal”, in zecile de inchisori comuniste. Probabil la acest progrom faceti referire. Minciunile propagate in ciuda declaratiilor contrare a celor ce au condus comunitatile evreiesti din acea perioada, prin care multumeau romanilor pentru sprijin, sunt de o scarbosenie mercantila oribila. Chestia cu “Mein Kampf” comentati-o cu evreii care au scris-o. Eu unul nu am citit-o si nu ma intereseaza. Iar cand vorbiti de antisemitism, ca un evreu ce probabil sunteti, aflati un adevar acceptat stiintific : si arabii sunt semiti , asa ca ce inseamna antisemitism ? Asa ca stop minciunilor, manipularilor si pretentiilor aberante !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998