CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cazul Nastase – cum ar putea ajunge Ponta in situatia premierului Italiei

0 comentarii / 1649 vizualizări / 13 mai 2013

O decizie neobișnuită luată de noul premier al Italiei ar putea prefigura una similară din partea lui Victor Ponta în scurt timp, motivul fiind procesul lui Adrian Năstase care l-ar putea trimite, pe 3 iunie, din nou după gratii, cu repercusiuni asupra imaginii PSD și a guvernului.

Concret, Enrico Letta, premierul Italiei, a luat decizia de a interzice membrilor cabinetului său să mai apară în talk-showuri televizate după ce mai mulți miniștri s-au solidarizat public, potrivit Die Welt, cu Silvio Berlusconi, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.
Botnița televizată aplicată guvernului de la Roma a fost decisă de premierul Letta împreună cu vicele său, Angelino Alfano, vechi locotenent al lui Berlusconi. Cei doi s-au întâlnit, potrivit Radio France International, la o veche mănăstire din Toscana unde au discutat despre manifestația de susținere a fostului premier ce a avut loc la Brescia, în nordul țării. Mai mulți miniștri PDL, partidul lui Berlusconi, participaseră la eveniment, iar social-democratul Letta e de părere că așa un comportament este inacceptabil. Premierul se teme de repercusiuni negative asupra cabinetului său. Enrico Letta a mai interzis și anunțul intempestiv al măsurilor luate de Executiv prin cine știe ce emisiune sau în fața clădirilor ministerelor. Importantă este luarea deciziei, nu anunțarea ei, ar fi spus Letta la ședința cu adjunctul său, mai spune RFI.
În cazul lui Năstase, o retrimitere în închisoare, după recursul în dosarul Zambaccian, și încă pentru o perioadă mai lungă decît prima dată, ar crea probleme mai mult decît severe de imagine pentru PSD, în condițiile în care la ultimul congres, fostul premier a fost vedeta evenimentului, iar o serie de grei politici s-au solidarizat cu el, în ultima perioadă. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998