CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cazul PP-DD poate provoca o reactie in lant

0 comentarii / 1704 vizualizări / 19 aprilie 2012

Partidul Popular Dan Diaconescu va incurca multe socoteli politice. Efectul sau se va exercita in intreg spectrul politic. Indiferent cine a incurajat si din ce motiv crearea si dezvoltarea acestei noi formatiuni politice, devine, pe zi ce trece, din ce in ce mai sigur ca avem de-a face cu o constructie de tip Frankenstein. Inventia iese de sub controlul celui care a plasmuit-o. Sau a nasit-o. De ce? Fiindca are mai multa combustie interna decat planificase cineva. Dar mai ales intrucat PP-DD reprezinta o contradictie in termeni.
S-a spus ca formatiunea lui Dan Diaconescu este de tip televizor. Televizor de apartament. Dar iata ca se duce spre 20 la suta din electorat in aproape toate cercetarile de piata. In sistemul de vot pe cale de a fi adoptat, chiar daca nu obtine niciun parlamentar uninominal, PP-DD poate avea 40 de locuri in Legislativ, ca rezultat al mecanismului listelor. Nu mai e un partid de apartament. Si nici tip televizor. Cu atat mai mult cu cat OTV este pe cale de a fi inchisa de un CNA ostil. S-a spus ca aceasta creatie ii apartine Presedintelui Traian Basescu. Care avea nevoie de fel de fel de iepurasi politici fabricati pentru a incurca socotelile USL. Pentru a faramita electoratul opozitiei. Dar iata ca PP-DD se pozitioneaza, si nu numai prin vocea lui Dan Diaconescu, din ce in ce mai mult impotriva lui Traian Basescu. S-a spus ca PP-DD este impins din spate cu biciul si zaharelul. Sub un santaj politic exercitat prin intermediul lui Oprea si cu zaharelul grupului Niro. Si ce putem observa, dupa mai mult timp? Ca zaharelul nu prea exista, partidul, desi bucurandu-se de o mare popularitate, fiind lipsit de fonduri, in conditiile in care cei mai multi sustinatori sunt oameni saraci. Biciul, in schimb, se vede. Numai ca nu pare a functiona ca un instrument de santaj, ci dimpotriva. De reprimare.
PP-DD este un partid atipic. Din cel putin trei motive. Pentru ca este legat, nu numai prin denumire, ci si prin substanta, de o singura persoana, intr-o perioada in care formatiunile politice din Romania tind sa devina clasice. In al doilea rand, fiindca mesajele sunt de tip anti-sistem. Intr-un moment istoric in care este necesar un stat functional. Capabil sa se opuna ravagiilor generate de criza economica si de criza politica provocata de conflictele interinstitutionale alimentate de Presedintele Traian Basescu. In al treilea rand, acest partid este inca lipsit de structura. Iar pana la alegerile locale este greu de presupus ca va avea timp sa se organizeze in teritoriu pe masura asteptarilor propriului electorat.
Si tocmai fiindca este atipic, ceilalti competitori de pe piata nu stiu de unde sa apuce PP-DD. Si cum sa se pozitioneze in raport cu el.
In curand, insa, se va declansa marea cursa. In forta. Avand drept obiectiv fie electoratul PP-DD, fie o alianta cu aceasta formatiune politica. In acel moment, solicitantii vor trebui sa ia in calcul, fiecare in felul sau, faptul ca cel mai consistent segment al electoratului PP-DD este anti-Basescu. Ceea ce inseamna ca este compatibil cu USL. Mai putin prin trasatura lui anti-sistem. Dar si ca ii fura, daca ramane de sine statator, o parte din electorat. Voi reveni. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998