CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cazul Rosia Montana: actiunile canadienilor au explodat dupa inscrierea in patrimoniul UNESCO

0 comentarii / 3369 vizualizări / 30 iulie 2021

Fostul ministru al Economiei, Alexandru Petrescu, atrage atenția asupra a ceea ce ar putea fi un dedesubt neașteptat în cazul înscrierii Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO, mai exact imensele cîștiguri pe care le aduce demersul respectiv firmei canadiene care deține licența de exploatare și care a dat România în judecată. O creștere a acțiunilor explicabilă prin aceea că e aproape sigură, de acum, plata unor despăgubiri de miliarde de dolari către Gabriel Resources.

”Nu am pretenții la premierul Cîtu, la Barna nici atât, nu am așteptări la o mare parte din useriștii care tind să repete lozinci la nesfârșit fără să priceapă nimic, însă specialiștii guvernamentali în domeniu ar trebui să cerceteze cel mai bun barometru: evoluția indicatorul GBU, aferent companiei Gabriel Resources LTD, pe piața bursieră din Toronto, Canada, acolo unde este listată compania.
Daca urmăriți portalul tradingview.com, fără să fiți experți în trading, veți remarca că exista o creștere de peste 60%, din ianuarie 2021 până în iulie 2021 a acțiunilor GBU.

De observat că în ultima săptămâna, premergătoare deciziei de includere a sitului Roșia Montană în patrimoniul UNESCO, s-au înregistrat cele mai mari volume de tranzacționare de la începutul anului, fapt ce a dus prețul din 0,27 CAD/sh (dolari canadieni pe acțiune) la 0,32 CAD/sh, reprezentând o creștere de 6% în volumele tranzacționate, cea mai mare creștere săptămânală înregistrată de la începutul anului.
Practic, aproape toată creșterea din 2021 a acțiunilor Gabriel Resources a început în luna iunie” scrie Petrescu pentru Gîndul.ro.

”Explicație există: investitorii recenți și mai vechi consideră că valoarea per acțiune pentru Gabriel Resources LTD va crește considerabil în condițiile în care, foarte probabil, perimetrul Roșia Montana va fi acceptat în patrimoniul UNESCO, ceea ce va atrage, consideră investitorii, pierderea procesului de către Romania la Curtea de Arbitraj de la Washington și plata de despăgubiri în valoare de miliarde de dolari către Gabriel Resources LTD” punctează fostul ministru. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998