CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Cazul Sosoaca si o decizie a Italiei care socheaza Europa

10 comentarii / 5591 vizualizări / 15 decembrie 2021

Exact în ziua în care scandalul Șoșoacă bubuia în presa italiană, adică ieri, Italia a luat o decizie fără precedent, care șochează Uniunea Europeană: cetățenii cu certificat verde nu mai intră în țară fără test Covid. Presa europeană, citînd membri ai Comisiei Europene, deja vorbește de un potențial conflict între guvernul Draghi și Bruxelles.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a semnat ieri o ordonanță prin care se solicită un test negativ pentru coronavirus călătorilor care sosesc din alte țări UE, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului său.

Pînă acum, ca peste tot în UE, călătorii din cadrul uniunii puteau intra în țară prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, ei vor trebui să arate și un test negativ.

Certificatul verde, reamintim, a fost conceput și lansat fix pentru a permite călătoriile în spațiul european. Pe siteul oficial dedicat vaccinării, al guvernului României, spre exemplu, scrie negru pe alb:

”Un certificat verde digital este o dovadă digitală că o persoană:
a fost vaccinată împotriva COVID-19 SAU
are rezultat negativ la un test relevant SAU
s-a vindecat în urma unui episod de COVID-19”

Acum, Italia sparge regulile și elimină conjuncția ”sau”, introducînd în loc ”și”.
Următorul pas, probabil, va fi obligativitatea ca, pe lîngă certificat verde și test Covid, călătorii să facă dovada că au la ei medicamente antivirale din noua generație, ori dovada că provin din neamuri integral vaccinate.

Decizia Italiei pune în oarece dificultate Comisia European, publicația Politico scriind azi că noua regulă reprezintă un pas în afara abordării unitare a problemei călătoriilor în întreaga UE, punînd țara în conflict cu autoritățile europene.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, a declarat ieri jurnaliștilor că aceste condiții suplimentare pentru călătorii, care transcend certificatele verzi, trebuie să fie justificate „pe baza situației reale”. Țările membre care aleg să facă notă discordantă în domeniu riscă să submineze încrederea în măsurile europene aplicate în mod egal în întregul bloc, a mai spus Jourová.

Decizia Italiei creează probleme majore, inclusiv pentru românii din peninsulă, cca.400.000 dintre ei obișnuind să vină în țară de sărbători. La revenirea în Italia, ei vor plăti pentru testul PCR cca.90 de euro pentru fiecare membru al familiei în parte, ori ceva mai puțin pentru teste rapide, dar făcute cu maxim 24 de ore înainte. Bani grei, am zice.

Decizia guvernului Draghi care scandalizează deja CE confirmă ipoteza lansată ieri de Inpolitics, conform căreia scandalul Șoșoacă are legătură cu măsurile foarte dure preconizate de guvernul italian și cu iritarea manifestată de acesta în ultimele săptămîni la adresa ratei scăzute de vaccinare a românilor, atît a celor din țara noastră cît și a celor din Italia.

O măsură precum cea luată ieri de ministrul Sănătății va folosi în mod cert drept argument ”problema românească”, fiind interesant de urmărit, din acest punct de vedere, reuniunea Consiliului European din aceste zile, de la Bruxelles, unde se va dezbate în mod categoric situația din Italia. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Încă o făcătură mizerabila din partea presei ” libere” plătită la greu de tot felul de ong gen open Society.
  E drept că pe termen lung un bun PR pt sosoaca….

  • Aiura mahalagioaica Sososac aeste doar o terorista astfel catalogata de mass mefia occidentala.De acum balabusta sovieitca , kaput occident. Este de ajuns ca provoaca repulsie in tara. Tot ce a declarat Sososca este o imensa minciuna pe careprocurorii trebuie sa o condamnate ,iar judecatorii s ao trimita pe Sosoca la racoare pe cel putin 7 ani.Basta cu inselaciunea impotriva oamenilor simpli din țara de catre Sosoaca/Ivanovici. Culpabilizarea tuturor, abaterea atentiei de la cazul terorist Sosoaca / Goracci este manevra securista. Acesta este motivul pentru care Sosoaca se manifesta permanent cu violenta instigandu-si adeptii la acte categoric infractionale. Venirea in politca a lui Sosoaca s-a facut alaturi de K.Iohannis si ai lui #rezist / USR. AMBII SI SOSOACA SI IOHANNIS SUNT UN IMENS PERICOL PUBLIC PENTRU ROMANIA SI PENTRU ROMANI. V-ati intrebat vreodata de ce sefaPICJ, numita de K/Iohannis nu respectalegea penala impotriva lui Sosoaca? Sososca si Pei au asteptat-o pe jurnalsita italiana crfezand ca s epot folosi d eea in intentiile lor mafiote impotriva Romaniie si aUniunii Europene.

 2. Sosoaca /ivonovici nu este un caz care sa includa in totalitate Romania,cazulk Sosoaca este a unora dintre etnicii din Romania care profita de tolenta romanilor fata de ei si care se schelambaie pe pamant romanesc pentru a determina occidentul sa-i considere romani.si astfel faradekegile lorsa devina acuze pentru Romania.Cazul Ivonovici/Sosoaca este legat ,in princial de crimele sovietice si americane din exIugoslavia de unde etnica famiglie Ivonovici /Sosoaca a fugit cu vinovatie in Romania.

 3. Regimurile lui Conte și Draghi au deschis calea către Marea Resetare. În ultimul an și jumătate, Italia a fost copleșită de o operațiune internațională sub masca unei pandemii false, denumita de unii analisti straini „operațiunea teroristă coronarivus” .
  Această operațiune are scopul precis de a destabiliza scenariul politic internațional, provocând prăbușirea statelor naționale care vor lăsa ulterior loc unui singur guvern mondial administrat de liderii globalismului și de instituțiile sale de referință precum clubul Davos. Rezultatul scenariului de pandemie pandemică a fost descris de o publicație a familiei Rockefeller, „Operațiunea Lockstep”.
  Jurnalista respectiva a venit cu un scop clar: sa provoace. De ce trebuia sa vina in RO sa intervieveze un ”anti-vaxxer”, cand are si Italia destui? Mai mult, la Milano se afla Robert Kennedy Jr. – un anti-vaccinist militant, care este o persoana mult mai interesanta pentru un interviu. Ea insa a preferat sa vina in alta tara, dar ca sa puna paie pe foc. Nu mai putem noi de Italia si de trogloditii ei. Ce ii doare pe italieni de ne-vaccinatii nostri? Totul e cusut cu ata alba.

  • iOANE, E GREU CU Ion, sluga la straini.

 4. Jigodiile astea fascisto-musoliniene sunt pupate in cur de presa si politicienii din colonia Romania.Huo,slugilor!

 5. Sa ne amintim de Vadim cum ii clasifica el pe astia, broscari si macaronari. Invocam pt. o clipa verva cu care expedia el subiectul asta ingrat. Nici nu merita mai mult..

 6. Ninel Peia și Diana Ivanovici sunt doar niște etnici ne-români care au găsit de cuviință să fluture steagul românității. Originile lor certe nu-i atestă ca români. Problema nu este faptul că aceștia nu sunt etnici români ci că fac mare caz din faptul că ar fi români.

  • Sa multumim Luciei Goracci ca adejucat intentiile politruc /mafiote ale lui Sososca/Peia/PNR.Fiecare cetatan roman are dreptul la justa informare, orice cenzura este o grava incalcare a drepturilor omului. Rusine facebook daca nu lasati la vedere pe toate grupurile facebook web-ul care argumenteaza ca Sosoaca/Ivanovici o asteapta si o primeste pe Lucia Goracci impreina cu Ninel Peia seful PNR,partidul generalilor multi dintre ei criminali inainte si dupa dec.1989 impotriva romanilor. Acum se intelege de ce bietii politisti au fost atat de timorati si nu au aplicat imediat legea amendand-o pe Sosoaca pentru alertare mincinoasa la 112. https://www.facebook.com/fanTVR1/videos/323009619461263

 7. Olanda la fel…. si pe buna dreptate. Vaccinarea este o mare escrocherie care permite transferul virusului cu mare usurinta.
  „AMSTERDAM – Dutch health authorities called for pre-flight COVID-19 tests regardless of vaccination status for travel from outside the European Union, revealing that about 90% of the 62 people who tested positive on two flights from South Africa on Nov. 26 had been vaccinated.

  Under rules in place at the time, more than 600 passengers were able to board the KLM airline flights from Johannesburg and Cape Town with either proof of vaccination or recent negative COVID-19 test results.

  A spokesman for the health authority for Kennemerland, in which Schiphol airport is situated, said “around 90%” of those that tested positive had been vaccinated. KLM did not keep track of how individual passengers had met their preflight health requirements.

  “By a combination of requiring tests before departure … and retesting five days after arrival, and knowing what happened, you can make flight safer,” said Jaap van Dissel, the head of infectious diseases at the Dutch Institute for Health (RIVM), in testimony to parliament on Wednesday. He also recommended quarantine for travellers from high-risk areas.

  The RIVM‘s advice, not yet adopted by the Dutch government, is that only a PCR test taken 48 hours before arrival in the Netherlands be accepted, and that it be required regardless of vaccination status.”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998