CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cazul SOV provoaca deliruri mistice in presa

0 comentarii / 1283 vizualizări / 10 septembrie 2010

Arestarea lui Sorin Vîntu este subiectul zilei, e drept, dar mai are foarte puțin pînă va ajunge subiectul milei. De la informații, opinii și analize, mai reci sau mai calde, s-a ajuns la un veritabil delir mistic, lucru care pune, din nou, sub semnul întrebării calitatea actului jurnalistic autohton.

Siteul Hotnews, bunăoară, publică un text halucinant, prin formulările utilizate, sub semnătura ziaristului Dan Tapalagă. Acesta, pornind de la o analiză, altminteri firească, a corului de susținători ai mogulului înarcerat, ajunge, parafrazîndu-l pe însuși Isus, cu al său ”Eli, eli, lama sabbactami” (”Doamne, de ce m-ai părăsit?!”), rostit pe cruce, să intre în legătură directă cu Atotputernicul: ”Dumnezeule mare, de ce ne-ai părăsit? De ce ne-ai orbit cu televiziuni și jurnaliști care și-au vîndut conștiința pe arginți? De ce ai amestecat Binele și Răul în așa fel încît slujitorii Tăi să nu mai poată deosebi între ele? De ce Binele se împuținează și Răul crește în jurul nostru?”. Am transcris textual un fragment din articolul amintit și care, așa cum spuneam, nu a apărut în ziarul Patriarhiei.

Nu e singurul caz, însă: invitat la Antena 3, în direct, jurnalistul Lucian Avramescu a făcut, azi, o analogie între arestarea lui Vîntu și procesul lui Isus:
”În dreptul roman era interzisă judecata noaptea, iar în procesul lui Isus sunt 16 încălcări ale dreptului roman…bine, Sorin Vîntu nu e vreun sfînt, dar de ce petrec lucrurile astea în bezna nopții, ce este de pitit acolo?” s-a întrebat, retoric, jurnalistul.(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998