CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9686 RON DOWN | 1 USD = 4.5785 RON DOWN | 1 GBP = 5.8072 RON DOWN

Cazul Voiculescu si ”Romania educata”: cum livreaza guvernul atestate universitare pentru opt clase

6 comentarii / 4295 vizualizări / 23 februarie 2021

Ministrul Vlad Voiculescu a sperat să rupă gura tîrgului și să închidă controversele privind dubioasa sa pregătire intelectuală publicîndu-și zilele trecute atestatul oficial de diplomă universitară furnizat de Ministerul Educației. Doar că, în România, pentru a obține atestat de studii universitare sunt suficiente opt clase.

Un document pus în circulație pe Facebook reamintește, salutar, cît de eficient se desfășoară activitatea Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, organism ținînd de Ministerul Educației. Atît de eficient, încît i-a dat atestat de diplomă medicală celebrului Matteo Politi, italianul arestat acum doi ani după ce a fost prins că practica ilegal chirurgia cu opt clase la bază.
În prezent, procesul lui Politi, care folosea o diplomă xeroxată obținută în Kosovo și nu știa nici să-și pună corect mănușile chirurgicale, conform relatărilor presei vremii, este pe rol, suferind numeroase și suspecte amînări. După scandaloasa dezvăluire privind obținerea atestatului, directoarea CNRED, Gianina Chirazi – în funcție și azi – se apăra cu un argument-beton: ”Din punctul nostru de vedere diploma nu prezenta suspiciuni de fals”.
Scurt și la obiect.
Aceeași instituție i-a eliberat atestatul de economist absolvent de universitate vieneză și actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Alt caz, probabil, de lipsă a suspiciunilor. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Futute-n urechi de subuman sorosist, ce ti-as mai sterge rinjetu ala….

 2. @ Şi fiindcă nu toţi creştinii primesc „sfinte chestii” de la aceleaşi culte religioase se băgară şi ăştia cu „sfinte” vaccinuri experimentale, de la mai multe firme producătoare, despre care solicită că „să fie primite”,?

 3. Poza ăstuia poate fi folosită în dicționarul universal pentru explicare termenului pulifreak.

  Alt escroc securist.

 4. Cei cu studii la Oxford, MIT, etc. Romanii care au terminat facultati de renume mondial si care au ajuns cercetatori si profesori universitari nu reusesc nici dupa un an sa obtina echivalarea. De vina este ignoranta poporului roman care gandeste ca pe dumnealui nu-l intereseaza. Dar cand merge la spital , se intreaba de ce i-au pus mana stramb copilului, de ce i-a murit parintele, etc. Uite d-aia.

 5. Nu incetez sa ma mir ce, naiba au cautat astia in strainatate sa-si fabrice „studii”?! In Romania stie toata mahalaua sa-si obtina diplome universitare „pe bune”…e suficient sa platesti, la timp, taxele, ori sa cumperi cursurile de colaje proaste ale profilor…plus toate seminariile, diplomele de licenta, studiile, la liber, pe piata aspirantilor la licenta…. Si totusi, derbedeii astia se duc la dracu cu carti sa ne prezinte o adeverinta scrisa in etranjera…Ca sunt neterminati, ca nu sunt in stare nici studiile medii sa le termine, macar la nivel mediocru, se vede si se stie…dar, cand toti analfabetii au diplome de licenta, cum, naiba, tocmai puii de securisti sunt „nevoiti” sa caute in tomberoane straine de vreo hartie interpretabila, sa le dea peste nas „romanilor” cu „studiile”?! Dupa panarama din decembrie 89, primele universitati particulare au fost infiintate de si cu ajutor securist, si-au „scolit” reciproc copiii, sa indeplineasca toate criteriile de sinecuristi la stat….cum, de-au scapat astia si cat de disperati sunt papusarii de-i folosesc pe vesnicii aspiranti la golanie, niciodata, totusi, „smecheri naturali”?!
  P.S. Imi povestea cineva care e „reteta” de formarea „profesionistilor” din institutiile de forta° se ia una bucata de loaza repetenta, cu bacul scremut si se angajeaza ca agent…cu aceleasi drepturi pe care le are un absolvent de postliceala specifica, dar cu pretentii mult mai mari, dupa pile…odrasla e inscrisa la o particulara, oricare (au avut grija sa scoata limitarile), beneficiind de concedii de studii platite, imediat ce-si obtine diploma li se ¨organizeaza¨ concursuri de trecere in corpul ofiterilor…de te intrebi la ce mai plateste statul institutii de invatamant superior, ori mediu pentru carierele, deja, dinastice…

 6. @
  Bă ,infestarea deliberată a populaţiei şi atingerea gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale şi fapte penale, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998