CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

CCR da stingerea la PNL: alegeri intr-un tur

4 comentarii / 2724 vizualizări / 4 mai 2016

Curtea Constituțională a României a respins azi sesizarea privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care și cele care arată că este ales candidatul ce a întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, conform Agerpres, că excepția pe art. 50 s-a respins ca neîntemeiată, iar cea pe art. 101 ca inadmisibilă.

„S-a respins pe art. 50 ca neîntemeiat. Nu am găsit niciun motiv, nu s-a adus niciun argument care să justifice schimbarea practicii CCR în domeniu. Avem o practică vastă în această privință. Dintotdeauna. Curtea a spus că este rolul Parlamentului să stabilească legea electorală, modalitățile, cu semnături, fără semnături. De altfel și Comisia de la Veneția spune că nu este nicio problemă, nu se încalcă legile, nu se încalcă dreptul de a alege sau de a fi ales prin faptul că se condiționează existența unor semnături. Pe art. 101 s-a respins ca inadmisibil, pentru că acest articol nu are legătură cu cauza dedusă judecății — alegerile într-un tur sau două tururi. În acest dosar se judecă posibilitatea autorului excepției de a candida sau nu în funcție de semnăturile pe care trebuia să le depună. Deci nu se judecă legea electorală în ansamblul ei”, a explicat președintele CCR, după anunțarea deciziei.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. ce abjectie de site pesedist e inpolitics!

  2. Nu il mai accesa handicapatule.

  3. Prostia doare!

  4. e ca la curse, indiferent de genul lor, primul castiga, mi se pare normal, fara aranjamente murdare la turul 2, esti cel mai bun sau ai convins electoratul ca esti, castigi, daca nu mai incerci peste 4 ani sau te lasi pagubas, cum ar trebui sa faca Predoiu!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998