CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

CCR, prescriptiile penale si misterioasa sedinta de taina a judecatorilor bucuresteni

5 comentarii / 3585 vizualizări / 9 iulie 2022

La scurt timp după intrarea în vigoare a celebrei decizii a CCR din 26 mai 2022, privind prescripțiile, a avut loc în cadrul Curții de Apel București o ședință internă de taină în care judecătorii au discutat despre cum ar trebui aplicată decizia CCR sus menționată. La solicitarea Inpolitics, care aflase pe surse, CAB a confirmat abia azi, după aproape trei săptămîni, informațiile, oferind și decizia luată: se va aștepta hotărîrea pe care ÎCCJ o va lua în toamnă privind modul în care se va aplica în procese decizia CCR.

În urma solicitării unui răspuns oficial vizavi de ședința în cauză, CAB, prin președintele său, judecătoarea Luminița Criștiu-Ninu, a răspuns azi:

”Ulterior intrării în vigoare a deciziei CCR nr.358 din 26 mai 2022, în cadrul Curții de Apel București a avut loc o ședință comună a judecătorilor celor două secții penale, cu caracter informal, la care au participat judecători din cadrul ambelor secții. Numărul exact al judecătorilor participanți nu este cunoscut deoarece nu a fost întocmită o lista nominală, însă, din informațiile furnizate de colegii judecători, a reieșit că numărul participanților a fost unul mare.
În cadrul ședinței nu au supuse la vot eventuale modalități diferite de aplicare a deciziei CCR, ci s-au discutat numai implicațiile practice ale efectelor acestei decizii, din punctul de vedere al măsurilor administrative ce s-ar impune în privința cauzelor aflate pe rol precum și a celor rămase în pronunțare.

În urma întâlnirii au rezultat două concluzii de bază:

– Repunerea pe rol a cauzelor rămase în pronunțare, acolo unde este incidentă decizia CCR.

– Eventuala suspendare a cauzelor aflate pe rol, în raport cu existența unor sesizări ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe calea mecanismului întrebărilor prealabile, în vederea lămuririi unor aspecte legate de decizia sus-numita. Nu a fost încheiat niciun proces-verbal în legătură cu ședința, motiv pentru care un astfel de document nu avea cum să fie comunicat altor instanțe”.

Conform unor surse Inpolitics, decizia judecătorilor CAB a fost luată înainte ca cineva să sesizeze ÎCCJ pentru interpretarea hotărîrii CCR, iar răspunsul dat azi Inpolitics nu dezvăluie data la care a avut loc ședința.
Ceea ce face destul de ciudată decizia CAB, în condițiile în care alte curți de apel din țară au trecut imediat la aplicarea hotărîrii CCR, fără a mai invoca necesitatea pronunțării Înaltei Curți.
Practic, din motive încă neelucidate, CAB a decis cu de la sine putere să tragă de timp și să refuze aplicarea deciziei CCR pînă în toamnă, deși avea la îndemnă exemplul altor curți din țară. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. judecătoarea Luminița Criștiu-Ninu
  -aia responsabila de controlul de securitate DISCRETIONAR,
  cu discriminare socio-profesionala:
  la CAPBucuresti se face „controlul de securitate” doar celor cu fatza de neica-nimeni
  pe la intrarea din Splai;acelora le e interzis accesul prin celelalte 2 intrari laterale.
  (mai e cel putin si a 4a intrare-pt. arestati-facem abstractie)
  -s-au vazut cazuri(!) de procurori auto-defenestrati(au sarit pe geam), care si-au taiat gatzii,
  judecatori cu probleme, avocatzi-apucati garla cat apa Dambovitei(aia de langa),
  CE SCUZA ARE?!
  (o tzine Jandarmeria-adica Guvernul,”puterea executiva”,
  sub bobanc
  se pare ca-i place).
  (in „palatul justitiei”-CeAPeul Bucuresti,Judecatoria Sectorului penitenciar 5\
  cica sunt 30 +230 de judecatori care tot robotesc;
  va explica cu alta okazie maxtor ce si cum a facut „mica reforma” a lu macovei,predoiu,etc,
  aia chiar robotesc; se poate vedea cu ochiu liber-dupa ora 11:00 oricind e „vacanta mare”)

 2. „repunerea pe rol” e parshiva;
  „suspendarea” e odioasa.
  (te-am pus sa trimiti citatia?)

 3. BLESTEMATI FIE MAGISTRATII SI FAMILIA LOR PENTRU COMPLICITATEA CU POLITICIENII SI BANDITII CARE AU RUINAT ROMANIA! CELE MAI MARI OMIZI TARATOARE PRIN BISERICI SI MANASTIRI SUNT JUDECATORII, PROCURORII, AVOCATII SI POLITICIENII CAND II LOVESTE CANCERUL, VREO BOALA CU ZILE NUMARATE, ORI LE IA DUMNEZEU CATE UN COPIL DIN AIA NEVOLNICI PE CARE II IMPING DE KUR SI II SCOT DIN BELELE CU TELEFOANE. NU O SA VEDETI RAME CA EI. SE FURISEAZA SEARA, PE INTUNERIC, SE STRECOARA PE LANGA ZIDURI SI POARTA OCHELARI SI ISI AU CAPUL INFASURAT BINE IN VREO BROBOADA, MASCA SAU TIN GULERUL SACOULUI RIDICAT SA NU FIE RECUNOSCUTI. TICALOSI SI NETREBNICI, CARE ATI MANCAT BANII POPORULUI DEGEABA DIN FACULTATI…NU DE LUME VA ASCUNDETI, VITELOR! CI DE VOI INSIVA SI DE FAPTELE VOASTRE, TALHARI IN HAINA STATULUI! ROMANIA ESTE JEFUITA SI UMILITA PENTRU CA JUSTITIA ESTE CEA MAI IEFTINA SI IMPUTITA CURVA DE PE CENTURA…NU DEGEABA ATATIA DIN EA AU TRECUT DE S-AU SCOLIT PE LA M.I.S.A. LUAND LECTII DE LA GURU GREGORIAN BIVOLARU…OMU SI FILMUL..I.N.M SE INVECINA DEGEABA CU M.I.S.A.?! CA SA FACA DIN OAMENI RAME…SANTAJUL SI SCLAVUL…

 4. Romania are mare nevoie de o operatiune “Mani Pulite” si de ceea ce a urmat… borse si falco, ca altfel nu se va mai infaptui niciun act de justitie, prea curand (pensia merge, prescriptia se intrerupe, raspunderea nu exista)

 5. Felicitari domnule Iacob!
  SEKURITATEA va citeste in timp real!
  Mesajul anterior a fost “taiat/trunchiat/cenzurat”, in cea mai mare parte, imediat cand era postat, adica fix in partile care se refereau la vajnicii/calai judecatori si procurori autohtoni!
  Peste decenii si cenzorii, precum si “judecatorii” – alaturi de copiii si nepotii lor – vor fi, DIN NOU, categoristi drept TORTIONARI!
  Asa ca, domnilor slugi, sa va fie de ras pentru apararea adevaratilor infractori: CEI CARE REFUZA SA APLICE CONSTITUTIA SI LEGILE TARII!
  Sa va alaturati, pe rand si impreuna, lui fal si borse!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998