CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Ce a cautat premierul Ciuca la Abu Dhabi? Raspuns: a vizitat moschei

3 comentarii / 3314 vizualizări / 22 iunie 2022

Ce a făcut cu adevărat premierul Nicolae Ciucă în Emiratele Arabe? Vă spunem noi: nimic. S-a plimbat și a vizitat moschei. Răstimp, parlamentari ai patriei se plimbă prin Sharm El Sheik, Praga ori Instanbul la tot felul de evenimente de importanță discutabilă, dar cu mare potențial de turism & shopping. Și tot răstimp, în România facturile explodează, iar românii cad în depresie.

În urmă cu o săptămînă, spun sursele Inpolitics, ar fi trebuit să aibă loc în Emiratele Arabe o vizită a unei delegații ministeriale conduse de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care urma să discute în Abu Dhabi despre o posibilă preluare a Tarom de către compania Emirates, interesată, totodată, de construirea unor aeroporturi cargo în cîteva orașe de la noi, precum Brăila.

În ultima clipă, Grindeanu s-a trezit cu o solicitare neuzuală din partea premierului Ciucă: să amîne vizita cîteva zile, ca să vină și el. Fără un motiv anume. Grindeanu nu a avut încotro, dar asta a dat toată vizita peste cap. Ciucă a mers ieri și alaltăieri în Emirate, s-a văzut cu şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, preşedintele EAU, şi cu şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul EAU, iar comunicatele seci de presă ne-au informat că s-au discutat ”proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii şi IT”.

În fapt, nu s-a mai discutat nimic, pentru că intrarea lui Ciucă a dat peste cap programul inițial, iar premierul nu avea, oricum, nimic concret în buzunar. Așa că vizita de lucru a devenit una de protocol, cu plimbări lui Ciucă, Virgil Popescu, Adrian Chesnoiu și Grindeanu pe la moschei și cam atît. Nici acum nu e clar interesul brusc pentru vizită al premierului, dar se aude că PNL lucrează la ”internaționalizarea” lui, în perspectiva candidaturii la președinție.
E, oricum, vremea vizitelor exotice pe linie politică. O delegație de parlamentari ai PSD și PNL s-a deplasat recent la Sharm El-Sheik, luxoasa stațiune egipteană, la o așa numită Conferință mondială a tinerilor parlamentari. Derulată între 15-16 iunie, dar ai noștri au plecat încă de pe 13, să fie siguri, probabil, că nimeresc stațiunea. O altă delegație parlamentară a mers în Turcia, la o importantă subcomisie pentru parteneriate transatlantice, alții pe la Praga, la o conferință despre blockchain etc. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Nemancatii!!! Neamprostia se probeaza cu folosirea banilor publici in interes personal…avea dreptate regretatul Bolcas cand le spunea ca au ramas la nivelul incaltatilor cu gumari din vremea Cominternului, ca au „ravnit” la impozanta politicienilor antecomunism, dar, nici amantele nu sunt in stare sa si le plateasca din buzunarul propriu….si se vede treaba, nici excursiile…aici le-a facut „pofta” intaiul turist (pe bani publici) al mapamondului

  2. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  3. ar fi bine sa fie asa, mai bine sa se plimbe degeaba decat sa mearga sa vanda tara la kilogram, ce-a mai ramas de vandut, si la arabi..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998