CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce ar face astazi Horia Rusu?

0 comentarii / 1861 vizualizări / 28 septembrie 2011

Incerc sa imi imaginez ce s-ar intampla daca, in dimineata acestei zile, dupa circa 10 ani, Horia Rusu s-ar trezi din nou printre noi. Cum ar reactiona liberalul in raport cu ceea ce se intampla? Avem un Guvern al unei coalitii conduse de Traian Basescu, care este si Presedintele Romaniei. Acest Guvern a angajat mai multe imprumuturi de la Fondul Monetar International, de la Banca Mondiala, de la Uniunea Europeana, de la banci, de la propriii cetateni, sub pretextul ca salveaza tara din criza. Banii s-au dus pe apa Sambetei, Romanii o duc din ce in ce mai greu, statul devine antisocial, politia politica e din ce in ce mai puternica, avem un partid-stat, democratia este periclitata fiindca nu mai exista o separare a puterilor in stat si nu mai ramane decat un pas pana la instalarea unei dictaturi. Aflat in degringolada, PD-L fura voturi in Parlament si incearca sa creeze cea mai nastrusnica struto-camila politica, o asa-zisa miscare populara. Ce face, in aceasta situatie, Horia Rusu, un lider marcant PNL? Sau poate chiar presedintele acestui partid?
Horia Rusu este pus in fata catorva dileme. Prima este legata chiar de relatia cu Fondul Monetar International care, in final, se dovedeste a fi extrem de paguboasa pentru romani. Acestei provocari el ii da acelasi raspuns care, iata, peste mai bine de un deceniu, rezista: “Nu cred ca actualul guvern, care nu a fost in stare sa aplice propriul program scris in romana, va fi in stare sa aplice programul FMI scris in engleza”. Dar este tarziu, prea tarziu sa mai facem mare lucru. Banii de la FMI au fost luati, irositi iar romanilor nu le mai ramane altceva decat sa plateasca datoriile intr-o generatie, doua. Ce solutie ar putea lansa Horia Rusu pentru ca aceasta rana deschisa sa se cicatrizeze mai repede si mai putin dureros? Una singura. Accelerarea dezvoltarii. Prin investitii masive in zone care sa creeze plusvaloare. Si, evident, simultan, o scadere spectaculoasa a impozitelor si taxelor, pentru a atrage capital. Pentru a face morisca economiei sa se invarta.
Dar ce ne facem cu partidul-stat? Cu atacul mortal asupra democratiei, infinit mai grav decat ansamblul efectelor crizei ori ale proastei guvernari?(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998