CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce ar trebui sa faca si nu face Presedintele

0 comentarii / 1368 vizualizări / 4 aprilie 2011

Ne aflam intr-o situatie fara precedent in istoria recenta a Romaniei. Reprezentantii unor institute de cercetare de piata ofera, opiniei publice, rezultate care demonstreaza o rasturnare mai mult decat radicala, totala, a unor scari de valori de natura politica si isi ofera – repet, pentru prima data se intampla acest lucru – intreaga baza de date oricarei persoane interesate.
In sensul ca fiecare doritor poate consulta alti specialisti, in domeniul sociologiei, pentru a confirma ca intrebarile din chestionar au fost puse corect, ca raspunsurile au fost numarate si interpretate corect. Asta trebuie sa ne dea de gandit. La toti. Inclusiv Presedintelui Traian Basescu.
De ce asistam la acest gest, as spune, revolutionar? Din simplul motiv ca rezultatele sunt socante. Desi se afla la putere, coalitia, creata de Presedintele Traian Basescu si condusa inca de Emil Boc, scapa practic volanul din mana. Si, de aceea, masina derapeaza. Pentru ca numarul persoanelor care mai sustin Guvernul, care-l mai sustin pe seful statului si care mai sustin alianta aflata la putere scade vertiginos. Si a ajuns atat de jos, incat sunt obligatorii masuri imediate pentru ca Romania sa nu iasa din peisaj. Sa nu cada de pe harta. Autorii cercetarilor de piata – gandindu-se ca din nou unii si altii dintre avocatii puterii vor sustine, la fel cum se intampla si in cazul presei, care este din ce in ce mai critica, ca ne aflam in prezenta unui act de manipulare, evident de catre moguli si opozitie – lanseaza o premiera, si anume spun asa: “fratilor, va punem totul la dispozitie, nu doar rezultatele, si judecati singuri cine are dreptate”. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998