CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce au discutat Shimon Perez si Ion Iliescu la intilnirea tete-a-tete

0 comentarii / 2077 vizualizări / 13 august 2010

Pe linga programul oficial care a cuprins intilniri cu inalti demnitari ai statului, presedintele Israelului, Shimon Perez, a tinut mortis sa aiba o discutie foarte discreta, intre patru ochi, cu fostul lider pesedist, Ion Iliescu. Foarte interesant, discutiile au vizat si progresele facute de israelieni in domeniul creerii unei inimi artificiale, formate din material uman, Iliescu avind, cum se stie, nu mai putin de cinci stenturi plantate in urma unei operatii pe cord, de acum citiva ani.

Iliescu: “A fost o intrevedere amicala”
In exclusivitate pentru Inpolitics, liderul PSD a declarat ca principala concluzie a “amicalei intrevederi” este ca “politicienii lumii trebuie sa sustina, la nivel global, activitatea intelectuala, creatia, progresul tehnic si stiintific, invatamantul si cercetarea, ca aspecte fundamentale ce duc la formarea factorului uman”. Totodata, fostul presedinte a sustinut ca il leaga o amicitie veche de presedintele Shimon Perez. “A fost o intrevedere amicala. Il cunosc de mult pe presedintele Shimon Perez si, intotdeauna, discutiile noastre s-au axat pe problemele globale ale umanitatii. M-am intalnit cu el atat in Israel cat si in Romania si intotdeauna ne-a facut o mare placere sa discutam. Printre altele, astazi am discutat despre relatia omului cu natura deoarece, in acest sens, este vorba despre o relatie cruciala. In natura nu exista conceptul de deseu deoarece in natura totul se transforma, se schimba, de la natura moarta la natura vie, si invers. Din pacate, societatea umana nu este capabila de asa ceva”, explica liderul social-democrat.

Cercetatorii israelieni si inima artificiala
Printre tematicile dezbatute, cei doi politicieni au discutat si despre descoperirile de ultima ora din domeniul medicinei. “Shimon Perez mi-a spus ca medicii israelieni au realizat o inima artificiala, formata din material uman. Cercetatorii analizeaza modul in care celulele se innoiesc, printr-un mecanism extraordinar de complex, celulele umane fiind apte sa transmita si sa pastreze memoria”, explica fostul presedinte al Romaniei.

Saracia, o problema globala a omenirii
Inevitabil, povesteste Ion Iliescu, discutia a atins si problema crizei economice mondiale, cei doi politicieni teoretizand problemele ridicate de saracie la nivel global. “Am discutat si despre criza economica mondiala si despre saracie care, iata, este o problema globala. Clasa politica trebuie sa faca tot posibilul pentru a ridica nivelul de trai al omului si pentru a identifica solutiile care pot revigora situatia economica, la nivel global”, a concluzionat Ion Iliescu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998