CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Ce curiozitate roade AUR: Citi transsexuali si-au schimbat sexul pe banii statului

2 comentarii / 2031 vizualizări / 22 septembrie 2021

Partidul lui George Simion are o curiozitate neobișnuită: vrea să afle cîți transsexuali s-au operat în ultimii 30 de ani, pe banii statului și, mai ales, cîți dintre cei operați s-au răzgîndit și au refăcut operația în sens invers.

Senatorul AUR Ionuț Neagu, secretar al Comisiei pentru drepturile omului, a adresat în acest sens o interpelare parlamentară ministrului Sănătății, Cseke Attila, în care arată că ”în România au fost făcute mai multe tratamente hormonale și operații chirurgicale de schimbare de sex, după ce un număr de cetățeni români considerați a fi afectați de ”sindromul transsexualității” au obținut în instanțele judecătorești române aprobarea pentru schimbarea de sex. Presa națională informează că în toate aceste cazuri cheltuielile au fost decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din bani publici.
Medicii specialiști români au explicat pentru presă că intervențiile chirurgicale de schimbare de sex nu sunt considerate intervenţii estetice, ci corecţii ale unor aspecte psihice și că în străinătate o astfel de intervenţie costă între 20.000 şi 60.000 de euro.
De precizat că persoanele care recurg la operații chirurgicale de schimbare de sex nu se limitează la o singură intervenție chirurgicală, în cazul acestora fiind vorba despre intervenții repetate, la diverse intervale. Pe de altă parte, în România multe tratamente hormonale, operații chirurgicale și tratamente de strictă necesitate nu se bucură de o decontare adecvată din partea CNAS.

Având în vedere cele prezentate mai sus, vă rugăm respectuos să ne transmiteți:
1. Numărul de intervenții chirurgicale de schimbare de sex efectuate în România în ultimele trei decenii, defalcat pe fiecare an.
2. Costul mediu pe persoană al tratamentelor hormonale și operațiilor chirurgicale de schimbare de sex.
3. Dacă există cazuri în care persoanele care au fost supuse tratamentelor hormonale și medico-chirurgicale de schimbare de sex (așa-zisa ”conversie sexuală”) au inițiat procedurile de revenire la sexul inițial (așa-zisa ”reconversie sexuală”), cu toate consecințele de rigoare.” mai cere senatorul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Va mai amintiti de SORIN care a devenit SORINA? Tam-tam cat casa poporului pe presa..Stiti ca Sorina a devenit clienta permanenta a puscariilor? Inclusiv furand din biserici. Ca sa stiti una si mai si…SORINA..IN FAPT SORIN..a fost bagat pe camere la puscarie cu femeile…si ce ii faceau…ca pu..ta si-a taiat-o dar instinctele au ramas…Apoi a fost bagat la barbati….care desigur i-au utilizat gaurile si dorita de a fi femeie pana l-au deselat si pocit..ABSOLUT SI TOTAL REAL. DE STIUT PENTRU DORITORII DE SCHIMBARE..

  2. Daca sunt ”corectii ale unor aspecte psihice” , atunci sa primeasca tratamente psihiatrice, dar pe banii lor. Foarte bine face AUR. Ne-am saturat de diktatura in societate a unor minoritati de orice fel, in cazul acesta a unor anomalii genetice.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998