CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce e vital pentru unii e vital si pentru altii

0 comentarii / 1776 vizualizări / 23 iulie 2011

Prezent la Baile Tusnad, la Universitatea de Vara, Kelemen Hunor le-a atras atentia maghiarilor sa acorde o importanta maxima recensamantului care urmeaza sa aiba loc in acest an. In sensul ca este extrem de important ca toti cei care se considera maghiari sa se declare maghiari. Pentru ca de asta, a precizat presedintele UDMR, depinde viitorul acestei etnii. Este suta la suta adevarat. Dar nu numai pentru maghiari. Ci si pentru romani.

Si, pana la urma, la fel de important este si pentru romi. Si acestia au de castigat daca se declara ca atare. Dar iata ca, in timp ce romii au declansat o campanie mediatica in acest sens, in timp ce maghiarii sunt indemnati de conducerea UDMR sa trateze cu seriozitate recensamantul, romanilor nu le spune nimeni ce au de facut.
In primul si in primul rand, rezultatele recensamantului, e bine de stiut, stau la baza tuturor proiectiilor legate de viitorul cetatenilor Romaniei. Indiferent de etnia lor. Nu se pot face niciun fel de studii de impact si niciun fel de programe serioase de dezvoltare, de modernizare a acestei tari, daca nu stim cati oameni avem, cati cetateni ai Romaniei traiesc in interiorul granitelor si cati in exteriorul acestora si care este structura populatiei. Recensamantul este singurul instrument prin care putem cunoaste numarul de locuitori dintr-o localitate sau alta, dintr-o regiune sau alta, structura lor etnica pe ocupatii si gradul lor de pregatire.
Al doilea lucru extrem de important de stiut este ca acei oameni din conducerea tarii, care sunt pusi pe furat, au in recensamantul populatiei un instrument formidabil de a sti cum si de unde sa fure si, mai ales, de a-si legitima furtul. Evident, ma refer in primul rand la furtul electoral. Si nu ascund ca ma gandesc la Presedintele Traian Basescu si la cativa fruntasi PD-L, care pregatesc fel de fel de exhibitii pentru ca rezultatul oficial al viitoarelor alegeri sa fie diferit in raport cu optiunile reale ale cetatenilor. (de Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998