CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce-i lipseste chelului liberal in pandemie? Companie aviatica judeteana

2 comentarii / 2331 vizualizări / 6 august 2021

Puține sectoare economice ale lumii vor fi fost mai lovite de pandemie decît industria aeronautică. În toamna anului trecut, rapoartele oficiale relevau că 43 de companii aviatice falimentaseră, iar 193 de aeroporturi europene, din 740, erau în pragul falimentului, de asemenea, cu 485 de avioane consemnate la sol. Încasările pe anul 2020 ale companiilor aviatice se ridicau la doar 40% din nivelul anului anterior, iar specialiștii opinează că nivelul traficului aerian din 2019 va fi re-atins abia după 2024. Peste tot, companiile aeriene au cerut cu disperare ajutoarele guvernelor pentru a putea supraviețui. Nu le-au primit în măsură suficientă.

Printre acești nori cumplit de negri, se ițește, totuși, o rază de soare, de undeva, din Est: conform presei bihorene, între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea, ambele conduse de liberali, s-a încheiat un protocol pentru înființarea unei companii aeriene, în următoarele luni urmînd să fie achiziționate și avioanele de rigoare.
Cînd marile companii internaționale private, cu tradiție de decenii, se confruntă înspăimîntate cu criza din aviație, baronul liberal Ilie Bolojan iese cu pieptul gol pe piață și se lansează în managerizarea primei companii județene din istoria țării. Cum nu i-o fi venit, oare, Gabrielei Firea ideea să strecoare între cele 22 de companii municipale și una de curse aviatice, eventual cu aeroport în Voluntari?
Gurile rele ar putea chiar specula că Bolojan se asigură din timp că are cu ce să ajungă repede acasă de la București, dacă va fi tentat să candideze la președinție, în 2024. Același Bolojan care, acum doi ani, promitea aredelenilor trenuri de mare viteză prin intermediul spectaculoasei Alianțe a Vestului, grupare care s-a născut talent și a murit speranță. Acum, Bolojan părăsește solul și urcă spre nori.
Deocamdată, încă tragem speranța să fie doar un fake news, ori niscaiva efecte ale caniculei. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Mai spala si el bani…cum au facut si fac toti….

  2. Dacă ai săpa puțin mai adânc, ai afla că în spatele lui Bolovan stau stăpânii lui de facto, frații Mikkula! El nu ia nici o decizie importantă fără ok sau ordin de la ei!..E clar că și prezumtiva companie aeriană e ideea lor. Dacă îmi lași o adresă de mail pe Fakebook, prin mesaj îți trimit un material mai amplu despre frații M.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998