CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce jocuri face Kovesi? EPPO nu a făcut apel în dosarul condamnării lui Hideg

0 comentarii / 2257 vizualizări / 25 mai 2024

Afaceristul care a depus denunțul împotriva generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă a făcut obiectul primului dosar instrumentat de EPPO în România, soldat anul trecut cu o condamnare de 4 ani cu executare în primă instanță. Doar că, ciudățenie mare, parchetul european condus de Laura Kovesi nu a făcut apel la decizia judecătorilor, deși ceruse inițial condamnare de 10 ani.

Cătălin Hideg a fost condamnat pentru fapte de corupție implicînd fonduri europene în februarie 2023, sentința nefiind definitivă. Este vorba de celebra, de acum, sentință care l-a făcut pe Hideg să-i denunțe pe cei doi generali, care i-au cerut sute de mii de euro în schimbul ”aranjării” dosarului. Și condamnat și cu banii luați, Hideg a declanșat atacul la cuplul Coldea&Dumbravă și a depus denunțul la DNA care a condus la audierile de joi. În paralel, în februarie acest an, Cătălin Hideg și societatea sa, Sanimed Internațional, au atacat condamnarea la 4 ani de închisoare cu apel, joi avînd loc un prim termen, cu amînare pentru data de 20 iunie din lipsa apărării.

Ciudățenia este că Parchetul European nu a făcut, la rîndul lui, apel, deși procurorii lui Kovesi solicitaseră o condamnare de 10 ani, ca și cum EPPO s-ar declara mulțumit cu sentința. Dacă la apel, judecătorii îi scad un pic din pedeapsă lui Hideg, acesta poate lua cu suspendare, ceea ce ar putea ridica întrebarea dacă nu cumva, ironic, Coldea și Dumbravă chiar l-au ”optimizat” pe clientul lor. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998