CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce lipseste din motiunea Citu: privatizarea CFR, Eximbank, CEC

2 comentarii / 2799 vizualizări / 20 august 2021

Premierul Florin Cîțu și-a manifestat nemulțumirea, cîndva, pentru faptul că privatizarea CEC, Eximbank și a CFR Marfă nu este prevăzută în programul de guvernare al cabinetului Cioloș. De fapt, că în program nu apare nici măcar noțiunea de privatizare în sine. La fel de supărat era că respectivul guvern preconiza crearea unei bănci naționale de dezvoltare. Paradoxal, dar acum, cînd e premier el însuși, privatizările sus pomenite nu apar în moțiunea depusă azi. Cum nu apare nici cuvîntul ”privatizare”. Dar tocmai a dat undă verde pentru înfierata Bancă Națională de Dezvoltare.

Ce spunea Cîțu în noiembrie 2015:
”Am citit programul de guvernare. Sunt cateva lucruri bune. Din pacate nu se regasesc la partea economica. De exemplu, nu gasesc cuvantul PRIVATIZARE (CEC, EXIMBANK, CFR Marfa etc) in tot programul. In schimb gasesc: „crearea unui fond național de investiții, a unei bănci naționale de dezvoltare” si „Crearea unei școli superioare de administrație publică și susținerea evoluției în cariera publică pe baza de programe de dezvoltare profesionala.”(WTF people?). Adica exact opusul unei reforme a sistemului. O crestere a statului si mai ales inca o fabrica de birocrati”.

Între așteptările pe care Cîțu se lamenta că le avusese zadarnic de la nou guvern se numărau reducerea considerabilă a numărului de ministere, renunțarea la înființarea unei noi bănci de stat și finalizarea privatizării instituțiilor de stat.

Guvernul Cioloș avea 18 ministere și 3 miniștri delegați. Guvernul Cîțu are 18 ministere și doi vicepremieri. O reducere ”considerabilă”!
Moțiunea lui Cîțu depusă azi nu conține, nici ea, cuvîntul ”privatizare”.
Nu pomenește nimic de privatizările înșirate în 2015. Nici despre ineficiența înființării Băncii Naționale de Dezvoltare, aflată acum pe ultima sută de metri înaintea lansării.
Proverbiala, de acum, lipsă de memorie a lui Florin Cîțu? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Pai nu vedeti ca alzheimer-ul este la mare cautare? Cat de sus poti sa ajungi daca ai aceasta boala.

  2. […] Sursa: Ipolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998