CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Ce mai cauta Tariceanu langa Ponta?

2 comentarii / 3021 vizualizări / 9 decembrie 2014

Ca a plecat, asa cum a plecat, din PNL, pana la urma dar, cu mare dificultate, ar putea fi de inteles. Ca a incercat sa faca un nou Partid Liberal si asta ar putea fi inteles. Tot greu. Si, mai dificil, este sa intelegem cum de Tariceanu, intr-o competitie electorala, a adunat o mana de liberali pentru a sustine un socialist. Dar, treaca-mearga! Este insa, cu totul si cu totul de neinteles, faptul ca acum, dupa ce alegerile au fost consumate, dupa esecul lui Ponta, Tariceanu se mai cramponeaza de guvernare. De o guvernare tot socialista.
Am mai spus si repet. Asa cum au decurs lucrurile in Partidul National Liberal, daca Tariceanu ar fi ramas in partid, este foarte probabil ca el ar fi fost ales presedinte al acestuia si, apoi, desemnat candidat prezidential. Ar fi fost principalul opozant al lui Victor Ponta. Si, probabil, ar fi castigat. Simtindu-se izolat in Partidul National Liberal, temandu-se, in primul si in primul rand, de Chitoiu, cu care a fost in relatii de adversitate, daca nu neaparat personala, in orice caz, in ceea ce priveste proiectia asupra perspectivei liberale a dezvoltarii Romaniei si, de altfel, intr-o continua polemica cu acesta, Tariceanu a ales sa plece. Fix la adversarul PNL. La Ponta. In schimbul unei functii efemere de presedinte al Senatului si a unei promisiuni iluzorii, asa cum de altfel s-a dovedit, ca va ajunge premier. Acum, in cel mai bun caz, il poate aduce pe Chitoiu la guvernare. Pentru scurt timp.
Daca Tariceanu isi imagineaza ca a castigat ceva, castigul este doar in plan temporar. Si mai mult iluzoriu decat real. Iar pretul este urias. S-a facut tovaras si cu Ponta, dar si cu Chitoiu.
Alegerile odata consumate, esecul batut in cuie fiind, dupa ce a fost pus frumos in rama, domnul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa mai salveze ce mai poate fi salvat. Si ce mai poate fi salvat? In primul rand, prestigiul sau, inca nealterat, castigat in urma perioadei in care s-a aflat in fruntea Guvernului si in care s-a dovedit a fi un prim-ministru bun al Romaniei. El se mai bucura, inca, de suficienta simpatie din partea electoratului liberal, motiv pentru care a si reusit sa se afle pe locul trei in cursa prezidentialelor. Dar, nu sta intr-un anturaj prea bun. Pur si simplu pentru ca toata lumea il vede pe Chitoiu de-a dreapta sa. Si pe Ponta, de-a stanga. In consecinta, Tariceanu are in fata doua optiuni.
Despre prima, cea pentru care opteaza, nici nu vreau sa discut prea mult. Il va duce spre esec. Dupa caderea Guvernului Ponta, disparitia formatiunii politicii pe care a ingropit-o este garantata. Iar el, cu tot regretul o spun, pentru ca ii port o stima deosebita, in ciuda celor intamplate, va fi proiectat la periferia vietii politice romanesti. Dar noile circumstante ii permit lui Calin Popescu Tariceanu sa faca si o miscare desteapta.
Miscarea desteapta ar fi sa raman in afara guvernarii. In primul pas. Iar in al doilea pas, sa puna umarul la constructia dreptei. Sa se intoarca fiul risipitor de acolo de unde a plecat, din postura de lider. PNL a declarat ca nu va construi o majoritate parlamentara din frimituri. Din traseisti. Ceea ce inseamna ca, daca se va face, se va face cu sprijinul unor formatiuni politice. Tariceanu dispune de o asemenea formatiune politica, care are un numar destul de insemnat de parlamentari, chiar si scotandu-l pe tusa pe Chitoiu. De care se lasa, in continuare, in mod jalnic, influentat. Este ultima sansa a lui Tariceanu de a redeveni unul dintre liderii marcanti ai Partidului National Liberal. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. cauta ce ii spun aia ma-soneria lui taica-su vitreg lazarescu ca doar a supt la tzatza lor:muieri,bani, aparitii in ziare, putere politica, importanta de sine pana la cer, ca retardatii si tara se distruge pe mana lui.

  2. da, tre sa stea tot cu gandul in kilotzii muierilor ca sa o nimereasca pe una noua( nr 7 ?) egzact dupa standardele domniei sale.Unii cred ca din locul asta egzact unde ii sta gandul ii vine si forta si viziunea lui in politica.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998