CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce mai face doctorul?

0 comentarii / 1437 vizualizări / 16 septembrie 2011

Batalia electorala pentru Bucuresti are o miza uriasa. Chiar daca alegerile sunt comasate. Sau cu atat mai mult. Pentru ca Bucurestiul reprezinta nu numai cea mai bogata zona urbana a tarii, ci si 10 la suta din punctajul pe care il poate obtine fiecare partid. Iar in epicentrul acestui razboi electoral pentru Bucuresti se va afla doctorul Sorin Oprescu. Ce va face el? Ce carte va juca? Ce carte vor juca celelalte partide, in raport cu doctorul Oprescu?
Doctorul Sorin Oprescu, in trecut membru de vaza PSD, a intrat in coliziune cu Marian Vanghelie si nu numai, astfel incat a parasit partidul si a candidat, cu succes, ca independent. El si-a spulberat, practic, toti adversarii, indiferent de sustinerea politica pe care au primit-o. In turul doi, insa, a fost sprijinit – si acest lucru are importanta sa – atat de PSD, cat si de PNL. A condus, timp de aproape patru ani, Primaria Generala a Capitalei cu un Consiliu a carui majoritate ii este ostila. A inregistrat succese dar si esecuri, ultimul fiind cel legat de blestematul gazon de la National Arena. Ce urmeaza?
Este limpede – si asta se vede din raporturile existente intre majoritatea din Consiliul Municipiului Bucuresti si primarul general – ca PD-L este un adversar inversunat al doctorului Oprescu. Ceea ce inseamna ca va scoate la bataie un lider important al partidului. Care, daca nu va reusi, va fi sacrificat. Oricum, PD-L nu isi poate permite sa mearga in alegeri cu un actor de mana a doua. Si sa transforme batalia pentru Primaria Generala a Capitalei intr-o simpla formalitate. Si, in plus, este de asteptat ca acelasi PD-L, sub bagheta Presedintelui Traian Basescu, sa iasa cat de curand cu artileria grea impotriva doctorului Oprescu, incercand sa-i compromita in fel si chip imaginea. Ma refer la DNA, la ANAF, la ANI si la ce-o mai fi. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998