CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce nu am aflat de la presedinte dupa episodul Salzburg

4 comentarii / 4579 vizualizări / 27 iulie 2015

Avem motive de mîndrie cetățenească: de la Pingelică analfabetul, am ajuns să fim conduși de un președinte care știe să prețuiască marea cultură a lumii. Singura problemă e că nu prea știe să comunice asta, deci nu trebuie să se mire că e în cădere vertiginoasă în ochii publicului.

Am aflat, de la palatul Cotroceni, printr-un comunicat pompos, că președintele și soția au luat parte la deschiderea oficială a prestigiosului Festival de muzică clasică de la Salzburg, orașul natal al lui Mozart. Cu acest prilej, Iohannis s-a întîlnit cu preşedintele Austriei, Heinz Fischer, și au avut ”un schimb de opinii privind evoluţia relaţiilor bilaterale şi au abordat teme de actualitate ale agendei europene şi internaţionale. De ambele părţi s-a exprimat satisfacţia pentru nivelul foarte bun al dialogului şi cooperării pe multiple planuri între România şi Austria, precum şi dorinţa de consolidare, în continuare, a acestora”.

Am mai aflat, de la menestrelii noii Curții, că doamna Iohannis a fost, ca de obicei, răvășitoare în noile sale două creații vestimentare, produse de cei patru designeri angajați.

Din surse bine informate vă putem garanta, de asemenea, că deschiderea festivalului nu a fost boicotată de liderii politici europeni, deși Iohannis a fost singurul prezent (Angela Merkel a preferat să leșine la alt festival muzical), iar numele președintelui român, invitat de onoare al președinției austriece, nici măcar nu figurează pe siteul oficial al Festivalului, între participanții la deschidere.

Ce nu am reușit să aflăm, din păcate, în ciuda eforturilor noastre, e altceva.
Nu am reușit să aflăm dacă înaltul cuplu prezidențial român a asistat măcar la un singur spectacol pe durata celor două zile de festival în care s-a aflat la Salzburg, care e acela și ce impresie i-a făcut.
Și nu am reușit să aflăm nici misteriosul motiv pentru care, în comunicarea oficială dedicată festivalului, Administrația Prezidențială nu a pomenit nici măcar en-passant numele artiștilor români invitați, spre cinstea României, să cînte la festival, începînd cu marea soprană Angela Gheorghiu, violonista de talie mondială Corina Belcea și al său Quartet Belcea, mezzosoprana Liliana Nikiteanu ori tînărul și talentatul bas Adrian Sâmpetrean. Asta, în compania unor mega-artiști precum Placido Domingo, Jonas Kaufman, Daniel Barenboim, Cecilia Bartoli, Rolando Villazon, Juan Diego Florez și alții asemenea.

Din fericire, am aflat că, la discuțiile cu Fischer, ”a fost subliniată dorinţa de a dinamiza colaborarea în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării şi în regiunea Balcanilor de Vest”. Din ceruri, probabil Mozart a lăcrimat de emoție. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. doresc sa ma abonez la newsletter;daca este gratuit.

  2. iohannis are incredere 61% conform inscop si tu zici ca scade vertiginos, bai, bti, propagandist psd ce esti

  3. Nici aci nu va puteti opri din politica ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998