CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce vrăji au mai făcut Cotrocenii: Misterioasa decorare clasificată a lui Arafat

21 comentarii / 4286 vizualizări / 7 decembrie 2022

Pe 30 noiembrie, Raed Arafat anunța pe Facebook un eveniment de maximă importanță în viața sa, mai precis decorarea de către administrația prezidențială cu ”Steaua României”, cea mai înaltă decorație a statului român. A trecut mai bine de o săptămînă, însă, și singura informație despre decorare rămăsese cea livrată de Arafat, iar Cancelaria Ordinelor s-a dat lovită în aripă cînd a fost vorba să furnizeze explicații publice. Un răspuns oficial livrat ulterior presei mai degrabă adîncește misterul decît să-l limpezească.

”Am fost extrem de onorat si emotionat sa primesc astazi decoratia “Steaua Romaniei” in grad de “Cavaler”, o distinctie ce mi-a fost inmanata de Excelenta Sa Presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis. Pentru mine, aceasta decoratie reprezinta un indemn puternic pentru a continua, alaturi de colegii mei, munca depusa in serviciul tarii noastre si dezvoltarea sistemului integrat de urgenta, devenit deja un model recunoscut pe plan international. Totodata, vreau sa adresez multumirile mele domnului ministru Lucian Bode pentru increderea acordata si pentru faptul ca m-a propus pentru aceasta prestigioasa si onoranta decoratie!” a scris pe Facebook Raed Arafat.

 

Un text din care rezultă limpede cine l-a propus spre decorare, ministrul Bode, și faptul că decorația a primit-o din mîinile președintelui Iohannis. Într-o zi în care pe agenda președintelui nu figura nicio activitate oficială.
O singură mică nedumerire: decretul firesc de decorare nu apare pe siteul președinției, și nici la Monitorul Oficial, lîngă celelalte decrete de decorare semnate în preajma Zilei Naționale.

Intrigați, l-am contactat azi pe consilierul prezidențial Gheorghe Angelescu, șeful Cancelariei Ordinelor, care răspunde de decorații, cu întrebarea simplă unde găsim decretul de decorare.
Răspuns neașteptat: faceți o solicitare la departamentul de presă în conformitate cu legea 544/2001 privind liberul acces la informații publice. ”Chiar nu ne puteți spune în două cuvinte?”. ”Mi-e teamă că e nevoie de mai mult de două cuvinte”.

Cîteva ore mai tîrziu, revista Q Magazine, care făcuse deja un asemenea demers, a primit răspunsul de la președinție

”Decretul la care faceți referire a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1.155/29.11.2022. Anexa nominală a decretului conține informaţii clasificate şi urmează regimul Legii nr. 182/2002 privind protecția informaţiilor clasificate, cu modificările şi completările ulterioare. Legea nr. 182/2002 are efecte şi în privința conferirii decorațiilor de stat. Astfel, în măsura în care instituția inițiatoare a decretului de decorare, respectiv Ministerul Afacerilor Interne, solicită acest lucru, anexa nominală cuprinzând persoanele decorate va avea caracter de document clasificat, aceasta comunicându-se doar instituției interesate”.

Trăgînd linie și adunînd, secretarul de stat civil Raed Arafat a fost decorat printr-un decret secretizat (procedură folosită, în general, pentru ofițerii acoperiți ai serviciilor, cărora nu li se poate divulga identitatea), nu e clar de ce, dar vestea decorării a fost împrăștiată de el însuși, fără rezerve.

De aici o întrebare simplă: ce o fi trebuit secretizat în cazul decorării medicului civil din fruntea DGSU, care a fost doar unul dintre medicii decorați în ultimele zile de către președinte? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

21 Comentarii

 1. Raspunul la intrebarea din ultimul paragraf: pentru ca e acoperit! Parerea mea…

 2. Deci cum ar fi fost ca în prime time la televiziunile care au primit bani grei în pandemie de la acest cetățean, sa dea pe sticla ca cetățeanul a fost decorat?
  Romanii cu morții îngropați în saci de plastic nu s-°ar fi vexat( de revoltat mai tb sa fiarbă mamaliga) si ar fi urlat pe fb indignați?
  Atunci nu e mai bine sa o ardem pe sestache? Asta e!
  Arafat fratele meu fără par! Romanii se injura de morți dar nu își bat joc de ei si nu ii umilesc!Tu asta ai făcut! Și o sa plătești! Pe lumea asta! Pe ailaltă mi se rupe de virginele care te așteaptă!

 3. & ,,Foaie verde ,”ca șpaga”,
  Și popular, ca Băsescu” ,
  Că multe bătălii au dat împreună, ?
  & E roz, nu e verde, ?
  Actul decorației, ?

 4. & Deci, un articol care spune că s-au dat și decorații ca șpăgile, mai puțin vizibile, ?

 5. E bine acoperit; de aceea nici nu poate fi dat jos.

 6. @ Spăgarii lu’ Bode la care se formează infracționalitate și activitatea la MAI, în funcție de care se fac bugete ?

 7. @ Cu cererile Schengen talibanii au început iarăși execuțiile publice, ?

 8. @ Ăștia de „îi publică la secret” sunt dositorii și paravanul corupției cu care funcționează MAI , ?

 9. & „Responsabilii” cu asigurarea „fondului de corupți”, pentru funcționarea MAI , ?

 10. & Probabil că o „corupție” care să fie conformă virilității lu’ Iohannis, că începură ăștia iarăși cu Duduienii și Bădălău, când s-au făcut propunerile, ?

 11. & Pe unde s-au mai dat decorații la secret, ?

 12. & „Politica” de după Traian Băsescu , ?

 13. & L-au pus pe Arafat să-și dea la SMURD cât dorește , ?

 14. Ce tara e asta,care decoreaza oameni care i au facut rau in pandemie,si generali facuti la apelul bocancilor.va bateti joc de romani,ptr ca v o permitem.RUSINE noua

 15. & Domnul Arafat a vrut să transmită că secretele sunt făcute pentru a fi dezvăluite , de mistere, ?

 16. SANGELE MORTILOR UCISI DE RAED ARAFAT SI INDIRECT DE KLAUS IOHANNIS SA FIE ASUPRA LOR SI A INTREGII LOR FAMILII PENTRU VESNICIE. SA PLATEASCA TOATA FAMILIA LOR CU SANGE CRIMELE LOR! JEGURILE TRADATOARE SE DECOREAZA INTRE EI! SCUIPATII NOSTRI PE OBRAZURILE VOASTRE DE CALAI! SA AVETI PARTE DE RUSINE, UCIDERE SI RUINARE CU TOT NEAMUL VOSTRU! AMIN!

 17. Criminalule spin ras in cap
  Vei fi ridicat in grad cu cea mai mare distinctie romineaxa

  TRAS IN TEAPA

 18. @Malagamba
  -are si un buric in spatele craniului.

  • „cheratomul” din scalpul Alrahatului
   poate indica o tentativa de avort.

   Cheratoza Seboreică – Tratament Precoce – Dr. Leventer Centre
   drleventercentre.com › cum-si-de-ce-este-bine-sa-fie-indepartata-din-timp-…
   30 nov. 2018 · Tratamentul precoce pentru cheratoza seboreică este important pentru a îndepărta leziunile ușor, fără risc de cicatrizare.

   „cu titlu de informare,
   „LEZIUNE”

 19. „a se pune Decoratia pe leziune”

  -pe Alrashatu l-a ciupit avotrzionistu cu foarteca;
  a sacapat satana asta,
  ma-sa urla.

 20. da Alrahatule,
  stim!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998