CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce vrea sa faca guvernul cu banii de la Rosia Montana

0 comentarii / 1652 vizualizări / 23 septembrie 2013

România TV a intrat în posesia unui document care arată ce îşi doreşte Guvernul să facă cu banii de la Roşia Montană. Este vorba de 4 miliarde de euro dedicaţi unor proiecte de mare anvergură în sănătate, transport şi educaţie.

Potrivit documentului prezentat de România TV, exploatarea de la Roşia Montană ar aduce la bugetul statului o sumă importantă de bani, miliarde de euro pentru care Direcţia de Strategii Guvernamentale s-a gândit la mai multe proiecte.

Sănătatea este primul domeniu care ar beneficia de banii de la Roşia Montană. Astfel, ar urma să fie modernizate 40 de spitale municipale din oraşe din Transilvania, iar alte şase spitale de urgenţă vor fi dotate cu 800 de paturi. Calculele estimează o investiţie de 2,2 miliarde de euro.

Peste un miliard de euro sunt dedicaţi infrastructurii. Potrivit proiectului, 165 de kilometri din Autostrada Transilvania ar putea fi construţi din banii proveniţi din exploatarea de la Roşia Montană.

Pentru domeniul educaţie sunt alocaţi, potrivit aceluiaşi proiect, 280 de milioane de euro. 400 de grădiniţe, 300 de şcoli şi 15 cămine studenţeşti din Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Oradea vor fi construite sau modernizate.

Un alt domeniu la care s-a gândit Guvernul este asistenţa socială pentru care ar fi dedicaţi 220 de milioane de euro. Cu aceşti bani se vor moderniza 110 azile de bătrâni.

Citeste mai mult pe RTV.NET

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998