CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cea mai bizară stire. Si o avalansa de semne de intrebare

3 comentarii / 3169 vizualizări / 19 iulie 2019

Un comunicat, sec, al Administrației Prezidențiale, în această seară:

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron.
Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european.
În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”.

Am putea avea de a face cu știrea anului.

O bizarerie extremă.

Una care ridică nenumărate întrebări privind evenimente ținînd de desemnarea viitorului Procuror Șef European și care s-au petrecut în ultimele zile.

Să enumerăm cîteva dintre ele:

– Acum șapte zile, s-a răspîndit în presa de la noi, pornind de la Radio France International, post finanțat de statul francez, informația că Jean-François Bohnert se va retrage din cursă și că Franța va susține candidatura Laurei Kovesi. ”Jean-François Bohnert este practic retras din cursă de Franța. Decizia a fost luată săptămâna trecută și va deveni oficială în zilele următoare” se afirma în materialul care nu cita vreo sursă.

– Știrea a fost infirmată ulterior atît de Bohnert, cît și de Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiție al Biroului de Presă al Consiliului UE, care declara, pentru Mediafax, că nu a primit vreo o notificare cu privire la retragerea procurorului francez Jean-François Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului European.

– Acum trei zile, Bonhert a declarat într-un interviu pentru Politico.eu că nici vorbă să se retragă din cursa pentru șefia Parchetului European. El a precizat că este „trist să citească mesajele de pe Twitter care îi cer să se retragă din cursa pentru Parchetul european”, afirmând că nu este ceva ce ia în considerare.
Mai mult decât atât, acesta a declarat, citat de Digi24, că procurorii germani s-au oferit să îl susțină, în cadrul unei conferințe recente. „Mulți oameni mă susțin și știu că am experiență. Nu pot să renunț pentru că mulți alți oameni nu ar înțelege”, a adăugat procurorul francez.

– Azi, vine știrea că Macron l-ar retrage pe procurorul francez – nu sprijinul pentru el, ci direct persoana -, dar nu furnizează poporului român, dar mai ales celui francez, vreo justificare cît de mică.

– Atît doar că, foarte important, președintele Franței, oricare ar fi el, NU ÎL POATE RETRAGE PE Jean-François Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului European, dintr-un motiv simplu: conform Regulamentului EPPO, candidații pentru postul respectiv s-au înscris pe persoană fizică și nu cu susținerea statului din care provin, indiferent de formă: ”Selecția se bazează pe un apel deschis pentru candidaturi, care se publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, după care un juriu de selecție întocmește o listă scurtă de candidați calificați, care va fi transmisă Parlamentului European și Consiliului”.

– În această situație, promisiunea președintelui Emmanuel Macron de a ”retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert” nu poate trimite decît, cel mult, cu gîndul la un troc, la o înțelegere pe sub masă prin care candidatului francez i s-ar oferi o compensație doar pentru a-i face loc Laurei Kovesi, în numele unor interese neclare.

– Un asemenea aranjament, făcut încă la nivel înalt și pe față, ar arunca în aer însăși instituția Procurorului European, pentru că Regulamentul din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO) stipulează în clar: ”Procedura numirii procurorului-șef european și a procurorilor europeni ar trebui să garanteze independența acestora”.
Ce independență ar putea avea un Procuror European care și-a obținut postul grație aranjamentelor dintre doi șefi de stat?

– Siteul oficial al președinției franceze nu conține nicio informație similară celei de pe siteul președinției României.

– Tot azi, procedura de desemnare a candidatului prezidențial al USR-PLUS a fost bulversată de ceva anume, încă neștiut, astfel că s-a renunțat, conform relatărilor presei, la parcursul anunțat inițial și s-a trecut direct la consfințirea cuplului Barna președinte-Ciolo premier.
Există vreo legătură între acest eveniment stupefiant și comunicatul la fel de stupefiant al președinției României? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Bun textul. Mai ales ca Ursula von der Leyen vrea noi criterii de respectare a statului de drept. Probabil ca tocmai asta e noul criteriu, si-anume intelegerile politice la nivel inalt. Ai intelegerea, ai stat de drept. N-o ai, n-ai stat de drept.

    • Retardatul Iohannis avea nevoie de un comunicat după 8-0. Prostul pus de ciobanii securiști proști i-a prostit pe proștii propagandei securiste să voteze o labă.

  2. Administratia prezidentiala a Romaniie este loc de transmitere a huliganismelor sorosist/iohanniste macron-iste. Toti infractorii sorosisti ar fi multumiti sa o aiba pe puscariabila Kovesi LASCU Kodruta sefa peste banii EPPO .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998